Μήνυση από το Twitter κατά του Ελον Μασκ – Ζητά να ολοκληρωθεί η εξαγορά

Μετά την απόσυρση της πρότασης από τον Μασκ, το κοινωνικό δίκτυο που είχε συμφωνήσει στην εξαγορά, ζητεί να υλοποιηθεί η συμφωνία — Καταλογίζει στον Μασκ αθέτηση των όρων της συμφωνίας

Το Twitter κινήθηκε δικαστικά κατά του Ελον Μασκ για την πρόταση εξαγοράς της εταιρείας την οποία απέσυρε προ ημερών.

Η εταιρεία κατέθεσε την Τρίτη μήνυση στην πολιτεία του Ντελαγουέρ, στις ΗΠΑ, ζητώντας από τον επιχειρηματία και πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου να υλοποιήσει την υπόσχεση που είχε δώσει για την εξαγορά, σύμφωνα με τους όρους που είχαν συμφωνήσει οι δύο πλευρές.

Ο Μασκ είχε προτείνει την εξαγορά του Twitter για 44 δισ. δολάρια (54,20 δολάρια ανά μετοχή), αλλά την περασμένη εβδομάδα απέσυρε την πρόταση. Αιτία η -μη πειστικές σύμφωνα με τον ίδιο- απαντήσεις του Twitter για τον αριθμό των λογαριασμών spam και των λογαριασμών bot που υπάρχουν στο κοινωνικό δίκτυο.

«Τον Απρίλιο του 2022, ο Ελόν Μασκ υπέγραψε μια δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά του Twitter, υποσχόμενος να εργαστεί για την υλοποίηση της συμφωνίας. Τώρα, λιγότερο από τρεις μήνες αργότερα, ο Μασκ αρνείται να τηρήσει τις υποσχέσεις του έναντι στο Twitter και τους μετόχους του γιατί η συμφωνία που υπέγραψε δεν εξυπηρετεί τα προσωπικά του συμφέροντα», αναφέρει μεταξύ άλλων η μήνυση.

Το κοινωνικό δίκτυο ζητεί, όπως σημείωνει το Bloomberg, τη ρήτρα για την μη ολοκλήρωση της συμφωνίας, που είχε ύψος ένα δισ. δολάρια, αλλά και την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: