Μήνυμα Τουρκίας στην Ελλάδα: Δεν έχετε δικαιοδοσία στα ανατολικά της Καρπάθου

Συνέχεια στις προκλήσεις και την αμφισβήτηση της  ελληνικής κυριαρχίας και δικαιοδοσίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο δίνει η Τουρκία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μαρίνου Γκασιάμη για το news.gr, λίγα μόνο 24ωρα μετά την υπογραφή των μνημονίων κατανόησης με την Λιβύη για θέματα που περιλαμβάνουν και τα όρια της θαλάσσιας δικαιοδοσίας και παρά το γεγονός πως ο πρέσβης της κλήθηκε για αυτό στο υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις, ξαναχτυπά.

Αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας να δεσμεύει περιοχές νοτιοανατολικά της Καρπάθου για ασκήσεις.

Η περιοχή που δέσμευσε όπως δικαιούται η Αθήνα είναι πάνω στον νοητό άξονα της Τουρκίας για κοινά όρια με την Λιβύη.

Στο πλαίσιο αυτό η Άγκυρα μέσω του σταθμού της Αττάλειας που δεν έχει καμία δικαιοδοσία εξέδωσε αντιnavtex στην Ελληνική λέγοντας πως ο σταθμός του Ηρακλείου δεν έχει καμιά δικαιοδοσία!

Προκειμένου δε να δείξει ποιος είναι το αφεντικό…προχώρησε σε Navtex με ίδιες συντεταγμένες με την ελληνική, λέγοντας επί της ουσίας πως αν η Ελλάδα θέλει να κάνει άσκηση στην περιοχή θα πρέπει να το κάνει με βάση την δική της οδηγία προς ναυτιλομένους (NAVTEX).

Παράλληλα εξέδωσε δύο ακόμα δεσμεύοντας παράτυπα τη περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου και νοτιοανατολικά της Λήμνου.

(?)

Πηγή: diethnh

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: