Mini Bags: H λιγότερο πρακτική τάση του καλοκαιριού είναι και η πιο ενδιαφέρουσα

Mini Bags: H λιγότερο πρακτική τάση του καλοκαιριού είναι και η πιο ενδιαφέρουσα

O Simon Porte (aka Jacquemus) στην Ready-to-Wear συλλογή του για το φθινόπωρο του 2017 μας παρουσίασε για πρώτη φορά την «Chiquito bag», ένα είδος τσάντας τόσο μικροσκοπικό που οριακά θα χωρούσε μέσα της ένα mini gloss. Ο φωτογραφικός φακός τη λάτρεψε, η Kendall Jenner άρχισε να κυκλοφορεί με αυτήν τον ίδιο χρόνο στη Νέα Υόρκη, ακριβώς μετά το MET Gala και η Rihanna εμφανίστηκε να την κρατάει (αν μπορείς να πεις ότι κρατιέται μία τόσο tiny τσαντούλα) σε ταξίδι της στα Barbados.

Kαι κάπως έτσι αυτή η αντισυμβατική τάση κατέβηκε από το catwalk και πέρασε στη δημόσια ζωή. Τα τελευταία τρία χρόνια, σχεδόν όλοι οι μεγάλοι Οίκοι Μόδας, από τη Chanel και τα BOYY, μέχρι τα Staud, τα 16ARLINGHTON και τα By Far, έχουν παρουσιάσει ως κομμάτια των συλλογών τους mini bags, πράγμα που μας κάνει να αναρωτιόμαστε μήπως κουβαλούσαμε πολλά πράγματα μαζί μας τόσα χρόνια που βγαίναμε έξω.

Για να μη δώσουμε τα εύσημα όμως μόνο στον Simon Porte, αξίζει να σημειώσουμε πως το 2015 ο Karl Lagerfeld παρουσίασε μικρές tote bags στη συλλογή του Οίκου Fendi για τη σεζόν S/S. Eπίσης φέτος στη Resort collection η Chanel πρόσθεσε σε αυτές την εμβληματική αλυσίδα του Fashion House και τις «κρέμασε» από τους λαιμούς των μοντέλων σαν κολιέ. Ιστορικά αυτό το trend έχει τις ρίζες του στο 1900 όταν και η μικρή τσάντα λειτουργούσε ως σύμβολο του status των εύπορων γυναικών που δεν χρειαζόταν να κρατούν σχεδόν τίποτα, πέρα από το μαντήλι τους, για να βγουν από το σπίτι και να μπουν στη άμαξά τους.

Σήμερα μπορούμε να κρατήσουμε τη mini bag μας και χωρίς να έχουμε ιπποκόμους, τίτλους ευγενείας και οικόσημο. Αρκεί να έχουμε διάθεση για fashion πειραματισμούς, να αντιλαμβανόμαστε και να εκτιμάμε την πιο διασκεδαστική πλευρά της μόδας. Κάπου θα βρεις φέτος το καλοκαίρι να ακουμπήσεις το smartphone σου και να βάλεις το κλειδί του σπιτιού σου, δεν είναι απαραίτητο αυτό το «κάπου» να είναι η τσάντα σου!
 Dress to Impress: Δέκα πολύχρωμα φορέματα που θα ρίξουν τους προβολείς πάνω σου

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: