Μίνα Χειμώνα: Η "Ηλέκτρα" του "Καλημέρα Ζωή" σήμερα!

Πόσο έχει αλλάξει;

Από το 1993 και για 13 χρόνια ακόμα κάθε απόγευμα το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 περιλάμβανε τη σειρά «Καλημέρα ζωή». Οι ήρωές της εισέβαλαν στο σπίτι μας για τόσα χρόνια που έγιναν αναπόσπαστα μέλη της καθημερινότητας κάθε τηλεθεατή της σειράς του Νίκου Φώσκολου. Έτσι οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τους βασικούς ρόλους της σειράς έμειναν και στη μνήμη μας με το όνομα του ρόλου τους. Πάρε για παράδειγμα την Ηλέκτρα Θεοχάρη -Παλαιολόγου, τη μεγάλη αδερφή του Ταξίαρχου Στάθη Θεοχάρη, την προϊσταμένη νοσοκόμα. Η ηθοποιός που την υποδύθηκε είναι η Μίνα Χειμώνα, αλλά εσύ μάλλον Ηλέκτρα συνεχίζεις να την λες.

«Από το «Καλημέρα Ζωή» υπάρχει ακόμα ένας απόηχος. με ρωτάνε στο δρόμο γιατί δεν παίζω και ότι τους έχω λείψει. Θυμούνται πάντα την Ηλέκτρα, το ρόλο δηλαδή και με φωνάζουν στο δρόμο έτσι» είχε πει πριν από λίγα χρόνια σε τηλεοπτική συνέντευξη η ηθοποιός. Η ίδια είχε παραδεχτεί ότι έχει ζήσει καταστάσεις λατρείας προς το πρόσωπό της από τηλεθεατές αφού όπως είπε χαρακτηριστικά έχει τύχει να πρέπει να κατέβει συνοδεία security από πτήση της στην Κύπρο.

Εδώ θα την δεις σε μία σκηνή όπου για κάποιο λόγο δεν είναι προϊσταμένη νοσοκόμα αλλά ιερόδουλη. 13 χρόνια ήταν αυτά, πράγματα συνέβαιναν.

Μαζί με το τέλος της σειράς, η Μίνα Χειμώνα, έκλεισε και τον «κύκλο της τηλεόρασης». Μαζί με τον σκηνοθέτη Πέτρο Νάκο ίδρυσαν πριν από 17 χρόνια την ομάδα Altera Pars και αφοσιώθηκε στο θέατρο. Άλλωστε το θέατρο υπήρξε πάντα η μεγάλη της αγάπη. Η διαδρομή της σε αυτό ξεκίνησε το 1988 από το Εθνικό Θέατρο όταν ως αριστούχος απόφοιτη της δραματικής σχολής συμμετείχε στο Γλάρο του Τσέχοφ που σκηνοθέτησε ο Ζυλ Ντασσέν. Από τότε μέχρι σήμερα έχει ερμηνεύσει κορυφαίους ρόλους σε αρχαίες τραγωδίες και σε σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Στο θέατρο, τον φυσικό της χώρο, τη συνάντησε και ο φωτογραφικός φακός.

Η Μίνα Χειμώνα βρέθηκε στην πρεμιέρα της παράστασης «Το παγκάκι» που σκηνοθετεί ο Γιώργος Κιμούλης στο Θέατρο «Τόπος Αλλού». Στην παράσταση παίζει ο ίδιος και η Φωτεινή Μπαξεβάνη. Η ηθοποιός που φέτος πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η Γελάδα» του Ναζίμ Χικμέτ, σε σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου στο «Altera Pars» φωτογραφήθηκε με τον Γιώργο Κιμούλη καθώς και την συνάδελφό της Νίκη Σερέτη.

Πηγή: ladylike.gr

(?)

SHOWBIZ

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: