Μίνα Γκάγκα: Πέρσι τέτοια εποχή με lockdown είχαμε αντίστοιχο αριθμό νεκρών

Σχολιάζοντας την πορεία των εμβολιασμών, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι έχουν προγραμματιστεί 1.140.000 νέα ραντεβού, εκ των οποίων τα 140.000 αφορούν στην πρώτη δόση

Το μήνυμα ότι η ατομική συνείδηση όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων θα οδηγήσει στην αποκλιμάκωση της πανδημίας έστειλε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Επανέλαβε, την ίδια στιγμή, ότι ένα νέο lockdown δεν αποτελεί λύση

Μιλώντας στο Mega, τόνισε ειδικότερα ότι η εφαρμογή ενός lockdown δεν θα λύσει αυτομάτως το πρόβλημα. «Πέρσι, τέτοια εποχή, που είχαμε lockdown είχαμε αντίστοιχο αριθμό νεκρών» δήλωσε η κ.Γκάγκα.

«Δεν είναι θέμα lockdown, είναι θέμα να προσέξουμε ο καθένας τον εαυτό μας, τους δικούς, τις οικογένειές μας και τους φίλους μας» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι τα «αστυνομικού τύπου μέτρα δεν θα βοηθήσουν καλύτερα».

«Δημιουργούμε ένα διχασμό στον κόσμο, αντί να πάμε όλοι μαζί -με ένα πνεύμα ομόνοιας και κοινωνικότητας- και να πούμε ότι έχουμε πανδημία και πρέπει να προσέξουμε» συμπλήρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Σχολιάζοντας την πορεία των εμβολιασμών, η κ.Γκάγκα επανέλαβε ότι το εμβόλιο είναι το «διαβατήριο» κατά της πανδημίας και ανέφερε ότι έχουν προγραμματιστεί 1.140.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό, εκ των οποίων τα 140.000 αφορούν σε εμβολιασμό πρώτης δόσης.

«Δεν είναι 100.000 κάθε ημέρα, αλλά και πάλι δεν είναι λίγα» σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι δεν γνωρίζει αν «η υποχρεωτικότητα είναι ο καλύτερος τρόπος να πείσουμε τους γύρω μας».

«Το γεγονός ότι κάναμε την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς δεν αύξησε σημαντικά τα ποσοστά εμβολιασμών» συμπλήρωσε η Μίνα Γκάγκα, τονίζοντας πως «είναι καλύτερα να προσπαθήσουμε με πειθώ».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: