Μην ξεχαστείτε. Σήμερα στην  Ίμολα έχει F1 στην πίστα Emilia Romagna

Τα βλέμματα σήμερα είναι στραμμένα στην πίστα Emilia Romagna όπου γίνεται το Grand Prix στην πίστα της Ίμολα. Ο Lewis Hamilton έκανε στις δοκιμές τον καλύτερο χρόνο και πήρε την pole position.

Εντυπωσιακός όμως ήταν και ο Βρετανός οδηγός της McLaren Lando Norris ο οποίος έκανε εκπληκτικούς χρόνους αλλά τελικά θα ξεκινήσει απο την 7η θέση.

Σήμερα ο αγώνας ξεκινάει στις τέσσερις το απόγευμα και αναμένεται να δούμε καλό αγώνα με τους δύο Βρετανούς να δίνουν μάχη για την πρώτη θέση.

Η Ίμολα είναι μια πίστα παλιάς σχολής που θέτει μια μεγάλη τεχνική πρόκληση με μείγμα διαφορετικών στροφών και ταχυτήτων που δοκιμάζουν όλες τις παραμέτρους της απόδοσης ενός μονοθέσιου. Από το 2006 έχει γίνει στην Ίμολα μόνο ένας αγώνας F1, πέρυσι στα τέλη φθινοπώρου, με διαφορετικές θερμοκρασίες. Οπότε οι ομάδες δεν έχουν και πολλά δεδομένα να στηριχτούν.

Η πίστα είναι αρκετά στενή σε κάποια σημεία, αυτό καθιστά πιο δύσκολα τα προσπεράσματα έτσι δίνεται αρκετή έμφαση στη στρατηγική. Η στρατηγική πέρυσι, επηρεάστηκε από την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας, προς το τέλος του αγώνα (είχαμε επίσης εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας νωρίτερα). Ο Lewis Hamilton εκκίνησε με τη μέση γόμα και κέρδισε χρησιμοποιώντας και τις τρεις. Χωρίς την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας, οι περισσότεροι οδηγοί θα είχαν πιθανόν ακολουθήσει στρατηγική μιας αλλαγής: Αυτό επιτείνεται από το χάσιμο χρόνου στα pit, που είναι μεγάλο στην Ίμολα, κοντά στα 25sec.

Μολονότι στρώθηκε με νέα άσφαλτο πριν τον περσινό αγώνα η Ίμολα – που είναι μια αριστερόστροφη πίστα – έχει ακόμη αναπηδήσεις ενώ υπάρχουν και μεγάλα κέρμπ, που έχουν αξιοσημείωτες απαιτήσεις τόσο από τα μονοθέσια όσο και από τους οδηγούς. Δεν θα υπάρχουν αγώνες υποστήριξης στην Ίμολα, εκτός από την νεοσύστατη τοπική κατηγορία, Formula Alpine. Πρόκειται για το πρώτο βήμα για διεθνείς αγώνες μονοθέσιων, ακριβώς κάτω από τη Formula 3. Αυτό θα επηρεάσει το κράτημα της πίστας για τη F1 καθώς δεν θα υπάρχει πολύ γόμα στρωμένη στην επιφάνεια. Η Formula Alpine χρησιμοποιεί αποκλειστικά, Pirelli ελαστικά. Η νεοσύστατη κατηγορία Formula Alpine ξεκινά από την Ίμολα και θα είναι διαθέσιμα για κάθε οδηγό δυο σετ slick ελαστικών και δυο σετ βρόχινων για τους δυο αγώνες του Σαββατοκύριακου.

Στις δοκιμές

Προβληματισμός επικρατεί στη Mercedes για τον ρυθμό του Valtteri Bottas, ο οποίος έκανε τον 8ο ταχύτερο γύρο, με διαφορά μισού δευτερολέπτου από τον Hamilton.

Ο Charles Leclerc έφερε τη Ferrari στην τέταρτη θέση, σε αντίθεση με τον team-mate του Carlos Sainz ο οποίος απογοήτευσε. Ο Ισπανός δεν μπήκε καν στο Q3 και αύριο θα βρεθεί στην 11η θέση του grid.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο George Russel καθώς έφερε την Williams στη 12η θέση, ενώ ο Sebastain Vettel δείχνει ότι κάτι του λείπει, κάνοντας τη μία χειρότερη εμφάνιση μετά την άλλη.

Η σειρά εκκίνησης

Μην ξεχαστείτε. Σήμερα στην  Ίμολα έχει F1 στην πίστα Emilia Romagna gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: