Μην αναρωτιέστε γιατί δεν πέτυχε το πάρτι σας-Δείτε τους λόγους

Σίγουρα πλέον θα έχετε καταλάβει αν η διοργάνωση πάρτι είναι ένα από τα ταλέντα σας; Εμείς σας βρήκαμε μερικούς λόγους για τους οποίους μπορεί να αποτύχει ένα πάρτι για να προσθέσετε στα (οργανωτικά) πολεμοφόδιά σας.

Μικρός χώρος: Μπορεί το μικρό σπίτι σας να είναι κατάλληλο για μικρές συγκεντρώσεις με φίλους και επιτραπέζια, αλλά αν έχετε στο μυαλό σας να διοργανώσετε ένα μεγάλο πάρτι τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Ή θα πρέπει να βρείτε μεγαλύτερο χώρο ή καλύτερα να μην κάνετε ένα πάρτι που ο κόσμος θα είναι στριμωγμένος και κανείς δεν θα νιώθει άνετα.

Παράξενοι φίλοι: Δυο-τρεις παράξενοι είναι αρκετοί για να σας ανεβάσουν την κούραση της οργάνωσης στα ύψη και να σας δώσουν ένα ωραιότατο δωράκι: έναν πολύ μεγάλο πολυήμερο πονοκέφαλο. Το να σκεφτείτε όλα όσα θα τους ικανοποιήσουν, να φτιάξετε ειδικά μενού για τον καθένα, να κάνετε τις κατάλληλες μείξεις τραγουδιών για να ικανοποιήσετε τους πάντες, να φροντίσετε πού θα κάθονται ανάλογα με ποιους έχουν τσακωθεί, είναι μεγάλος βραχνάς και καλύτερα να μην το ζήσετε.

Απρόοπτα: Σε κάθε πάρτι υπάρχουν τα απρόοπτα που πολλές φορές καταφέρνουν να καταστρέψουν τη βραδιά, ειδικά αν θα ρέει και μπόλικο αλκοόλ. Ένας φίλος που πίνει πολύ, μια φίλη που χάνει τον έλεγχο, ένας ζηλιάρης σύντροφος. Σε ένα πάρτι πολλά μπορούν να συμβούν, πολλές παρεξηγήσεις, μεθύσια αλλά και τσακωμοί. Έχετε όρεξη για τέτοια σκηνικά; Αν ναι τότε ίσως θα έπρεπε να διοργανώσετε ένα πάρτι καθώς όπως φαίνεται είστε φαν της ίντριγκας (και του Game of Thrones). Αν πάλι δεν είστε φαν των απροόπτων, τότε καλύτερα να το αποφύγετε.

Κακή μαγειρική: Όταν κάνετε πάρτι, ακόμα και αν αυτό είναι κοκτέιλ πάρτι, ο κόσμος περιμένει να φάει κάτι, έστω και σαν συνοδευτικό. Η εύκολη λύση είναι το να παραγγείλετε απέξω. Αν θέλετε όμως να κάνετε ένα πολύ πετυχημένο πάρτι που όλοι θα μιλάνε για αυτό, τότε το finger food θα πρέπει να είναι σπιτικό και προσεγμένο. Κανένα διάσημο πάρτι δεν έγινε γνωστό για τα κατεψυγμένα τυροπιτάκια του.

Ακαταστασία: Δεν γίνεται να κάνετε πάρτι με πολλούς καλεσμένους και να μην γίνουν ζημιές. Κάτι θα χυθεί στον καναπέ, κάποιο κινητό θα πέσει μέσα στο ποτό, κάτι θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας, και το σπίτι ολόκληρο θα κολλάει για μέρες. Τα μεγάλα πάρτι συνοδεύονται πάντα με ζημιές οπότε αν έχετε στο μυαλό σας να κάνετε ένα μεγάλο πάρτι τότε θα πρέπει να κρύψετε οτιδήποτε έχετε που είναι αξίας. Μπορεί οι καλεσμένοι να είναι όλοι άτομα που ξέρετε καλά αλλά καλύτερα να φυλάτε τα ρούχα σας.

Καθάρισμα: Το καθάρισμα είναι το χειρότερο κομμάτι όταν διοργανώνετε ένα πάρτι. Φανταστείτε μετά την κούραση της προετοιμασίας και του ξεφαντώματος να πρέπει να καθαρίσετε όλο το σπίτι. Αν τελικά τολμήσετε να κάνετε το πάρτι τότε καλύτερα να καθαρίσετε τα περισσότερα πράγματα μετά το τέλος της βραδιάς ώστε όταν πάτε για ύπνο να είστε ήσυχοι πως το πρωί που θα σηκωθείτε (το πιο πιθανόν με χανγκόβερ) δεν θα χρειάζεται να συγυρίσετε και να καθαρίσετε ολόκληρο το σπίτι. Κάντε τα πιο πολλά αποβραδίς, μαζέψτε τα σκουπίδια και αφήστε λίγα πράγματα για την επόμενη μέρα.

Έξοδα: Τα έξοδα σε ένα μεγάλο πάρτι είναι πολλά και αυτό που συνήθως γίνεται είναι να καλεί ο διοργανωτής του πάρτι ένα σωρό άτομα αλλά να κόβει από άλλα πράγματα όπως το φαγητό, το ποτό ή τη διακόσμηση. Φροντίστε να κάνετε ό,τι κάνετε με στιλ. Είναι προτιμότερο να καλέσετε 10 άτομα και να δώσετε μερικά χρήματα παραπάνω σε καλό φαγητό από το να καλέσετε 50 άτομα και να αγοράσετε ό,τι πιο φτηνό βρείτε σε φαγητό και ποτό.

Το πιο σημαντικό κομμάτι στη διοργάνωση ενός πάρτι είναι η ποιότητα. Επιλέξτε τι μπορείτε να κάνετε με τα χρήματα που θέλετε να ξοδέψετε και διοργανώστε ένα μικρό ή μεγάλο πάρτι με άξονα πάντα το να περάσουν καλά και εσείς αλλά και οι καλεσμένοι σας.

 

Πηγή: spirossoulis.com

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: