Μικρός Αμίρ: Στενοχωρήθηκα όταν μου πήραν τη σημαία

Εξακολουθεί να προκαλεί σχόλια η ιστορία με πρωταγωνιστή τον 11χρονο Αμίρ από το Αφγανιστάν, που κληρώθηκε ως σημαιοφόρος του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και τελικά παρέλασε κρατώντας μία πινακίδα με το όνομα του σχολείου.

Το υπουργείο Παιδείας έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση, ενώ την Πέμπτη ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου εξέφρασε την υποστήριξή του στους εκπαιδευτικούς και στον διευθυντή για τον τρόπο που χειρίστηκε το αποτέλεσμα της κλήρωσης.

Η μητέρα του, Αραζού Ιμέντια, αναφέρει ότι «όταν κληρώθηκε γύρισε στο σπίτι πολύ χαρούμενος και μου ανακοίνωσε ότι θα παρελάσει ως σημαιοφόρος. Μετά πήρε τηλέφωνο ένας διερμηνέας από το Ιράν και μιλούσε πολύ καλά τη μητρική μου γλώσσα και με ρώτησε εάν έχω πρόβλημα να εκκλησιαστεί. Είπα ότι δεν έχουμε κάποιο θέμα και έδωσα την έγκρισή μου το παιδί μου να δώσει το “παρών” ως σημαιοφόρος».

Η χαρά του Αμίρ όμως δεν κράτησε πολύ και η μητέρα του κάλεσε τον διερμηνέα και ζήτησε εξηγήσεις: «Μου είπε ότι ο δάσκαλος είπε ότι δεν γίνεται ο Αμίρ να είναι σημαιοφόρος γιατί είναι μουσουλμάνος και γιατί ο πατέρας του δεν είναι στην Ελλάδα για να δώσει την έγκρισή του (ζει στη Γερμανία από το 2015 και η οικογένεια έχει κινήσει τις διαδικασίες επανένωσης)».

Μιλώντας στο «Έθνος», ο μικρός Αμίρ, που όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει οδοντίατρος και το αγαπημένο του μάθημα είναι η ελληνική γλώσσα, σημειώνει: «Στεναχωρήθηκα όταν έμαθα ότι έγινε άλλη κλήρωση και δεν πήρα τη σημαία. Ένιωσα όμορφα που διακρίθηκα, ωστόσο δεν με στεναχωρεί πια».

«Στο σχολείο μου περνάω τέλεια και το θέμα αυτό δεν το έχουμε συζητήσει ούτε με συμμαθητές ούτε με δασκάλους. Με όλα τα παιδιά κάνω παρέα, αλλά ο καλύτερός μου φίλος είναι ο Γιάννης…», προσθέτει ο 11χρονος, που έφτασε στη Λέσβο μαζί με τη μητέρα και τα δυο του μικρότερα αδέλφια του πέρυσι τον Απρίλιο.

Τόσο η μητέρα του όσο και ο Αμίρ, επεσήμαναν στην εφημερίδα, ότι δεν είχαν ποτέ κάποιο θέμα στο συγκεκριμένο σχολείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες γονείς και εκπαιδευτικοί βοήθησαν την οικογένεια, αγοράζοντας τα ρούχα της παρέλασης του 11χρονου.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: