Μικρό παιδί αγκαλιάζει το φέρετρο της μαμάς του και δεν σταματά να τη ρωτάει γιατί δεν κοιμάται μαζί του

Αυτό το 5χρονο αγόρι έψαχνε να βρει πού ήταν η μαμά του, και τελικά τη βρήκε μέσα σε ένα λευκό φέρετρο. Στην αρχή δεν είχε καταλάβει τι είχε συμβεί στην μητέρα του, και ρώτησε γιατί η μαμά του δεν κοιμόταν μαζί του.

Ο Khayne Kheian Naelgas Castro ήταν στην κηδεία της μητέρας του, η οποία πέθανε λίγο μετά τη γέννηση του μικρού του αδελφού. Ο Khayne τράβηξε μια καρέκλα για να αγκαλιάσει το φέρετρό της και ρώτησε, «γιατί η μαμά δεν κοιμάται μαζί μου;» Συγγενείς που παρακολουθούσαν την κηδεία δεν ήξεραν πώς να του πουν ότι η μητέρα του είχε πεθάνει…

Ο Khayne Kheian Naelgas Castro κοιτάζει μέσα απ’ το φέρετρο τη μητέρα του, η οποία πέθανε λίγο μετά τη γέννηση του μικρού του αδελφού.

Στις Φιλιππίνες, οι θάνατοι των γυναικών κατά τη διάρκεια του τοκετού δεν είναι ασυνήθιστοι. Το 2014, το ποσοστό θνησιμότητας για τις νέες μητέρες ήταν ήταν 99 σε κάθε 100.000 γεννήσεις. Αντίθετα, ορισμένες χώρες με καλά ανεπτυγμένα συστήματα υγείας, όπως η Ιαπωνία και η Ισπανία, έχουν μόνο 4-5 θανάτους ανά 100.000 γεννήσεις.

«Γιατί η μαμά δεν κοιμάται μαζί μου;» ρώτησε ο Khayne.

Αυτή η τραγική σκηνή στην κηδεία της μητέρας του Khayne μας υπενθυμίζει πόσο συχνά είναι αυτά τα περιστατικά στις Φιλιππίνες και σε πολλές άλλες χώρες. Ελπίζουμε ότι θα έρθει η μέρα που η ιατρική τεχνολογία θα αναπτυχθεί πλήρως σε όλες τις χώρες και δεν θα βρεθεί ποτέ ξανά άλλο παιδάκι στη θέση του Khayne.

Viral news

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: