Μίκης Θεοδωράκης: Γιατί η σορός του έφθασε στη Μητρόπολη με δύο ώρες καθυστέρηση

Νέα εμπλοκή σημειώθηκε τις προηγούμενες ώρες έξω από το Α’ Νεκροταφείο όπου βρισκόταν η σορός του Μίκη Θεοδωράκη. Ο εκτελεστής της τελευταίας επιθυμίας του συνθέτη, Νίκος Αγοραστάκης, ο οποίος είναι νομικά υπεύθυνος να αποφασίσει για την διαδικασία, δεν είχε δώσει την συναίνεσή του 

Μία πραγματικά απίστευτη κατάσταση εκτυλίχτηκε τις προηγούμενες ώρες έξω από τον ειδικό χώρο του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών όπου βρίσκεται, από το μεσημέρι της Πέμπτης, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη. Ενώ πλήθος κόσμου περίμενε υπομονετικά έξω από την Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να του πει το τελευταίο αντίο, δεδομένου ότι το λαϊκό προσκύνημα είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι, δεν είχε δοθεί ακόμη η επίσημη εντολή για την μεταφορά της!

Η νέα, προσωρινή απόφασή που ελήφθη σήμερα το μεσημέρι, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, έδωσε το δικαίωμα στην πλευρά των διαχειριστών της τελευταίας επιθυμίας του συνθέτη, η  οποία εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη, να επιλέξουν το γραφείο τελετών που θα διαχειριστεί τις διαδικασίες μέχρι αύριο, στις 8 πρωί, οπότε αναμένεται να ληφθεί και η τελική απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα.

Δεδομένου ωστόσο ότι οι μέχρι σήμερα προετοιμασίες είχαν γίνει από άλλο γραφείο το οποίο είχε επιλέξει η κόρη του συνθέτη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος ώστε το άλλο γραφείο να είναι έτοιμο για το λαϊκό προσκύνημα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο γραφεία τελετών ήρθαν σε συνεννόηση να συνεργαστούν και το προσωπικό τους βρισκόταν εδώ ώρες στο Α’ Νεκροταφείο, έτοιμο να μεταφέρει τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη στην Μητρόπολη Αθηνών.

Παρόλα αυτά το γεγονός ότι ο εκτελεστής της τελευταίας επιθυμίας του συνθέτη, Νίκος Αγοραστάκης, δεν είχε δώσει την συγκατάθεσή του μέχρι και πριν λίγα λεπτά, και δεν βρίσκεται εκεί, δεν μπορούσε να ξεκινήσει η μεταφορά. Ο κ. Αγορστάκης κατέφθασε τελικά στο Α΄ Νεκροταφείο λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι και ξεκίνησε η πομπή προς την Μητρόπολη Αθηνών.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: