MICHELIN Motorsport Connect: Ελαστικά που επικοινωνούν με τα πληρώματα των αγώνων!

Η Michelin Motorsport παρουσίασε στο Γαλλικό Πρωτάθλημα Ράλι 2018 τα πρώτα συνδεδεμένα ελαστικά. Τα νέα ελαστικά θα μπορούν να επικοινωνούν με τους οδηγούς και τους συνοδηγούς χάρη σε μια εφαρμογή στο smartphone τους (iOS και Android), η οποία δημιουργήθηκε για να βοηθά τους αγωνιζόμενους να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους, αντλώντας τα μέγιστα δυνατά οφέλη από τα ελαστικά τους.

Η αποκάλυψη του νέου συστήματος έρχεται ένα χρόνο μετά την παρουσίαση της εφαρμογής My Rally Engineer. «Η αρχική εφαρμογή My Rally Engineer, η οποία παρουσιάστηκε το 2017, είναι ένα ψηφιακό εργαλείο κατάλληλα σχεδιασμένο ώστε να επιτρέπει στα ερασιτεχνικά πληρώματα να παρακολουθούν και να βελτιστοποιούν την απόδοση των ελαστικών τους», δήλωσε ο Serge Grisin ο οποίος είναι επικεφαλής του Προγράμματος Καινοτομίας της Michelin Motorsport. «Σήμερα, κάναμε ένα σημαντικό βήμα, από τη στιγμή που το MICHELIN Motorsport Connect επιτρέπει στους συμμετέχοντες στους αγώνες να συλλέγουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και να επωφελούνται καθώς «συνομιλούν» με τα ελαστικά τους, μέσα από μία πρακτική και διαισθητική νέα εφαρμογή».

«Η τεχνολογία των συνδεδεμένων συσκευών αποτελεί, σήμερα, πραγματικότητα και για τον κλάδο των ελαστικών. Επομένως, διερευνούμε κάθε δυνατό τρόπο με τον οποίο μπορούμε να μετατρέψουμε αυτές τις καινοτομίες σε πραγματικά οφέλη για τους πελάτες μας», πρόσθεσε ο Serge Grisin. «Τα πληρώματα που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα έχουν ανάγκη από τις πληροφορίες που μπορούν να τους βοηθήσουν να βελτιστοποιήσουν τις επιδόσεις των ελαστικών τους».

Η σωστή επιλογή των ελαστικών, η σωστή ρύθμιση των πιέσεων και η υιοθέτηση ενός αποτελεσματικού στυλ οδήγησης, όχι μόνο επιτρέπουν τη μεγιστοποίηση των επιδόσεων, αλλά συμβάλλουν και στην ασφαλέστερη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ταυτόχρονα, οι κανονιστικές διατάξεις που αφορούν στα ελαστικά που συμμετέχουν σε αγώνες εξελίσσονται σε δρακόντειες και, επομένως, είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητές τους.

Ο έλεγχος των πιέσεων των ελαστικών πριν και μετά τον αγώνα, είναι το κλειδί για να κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας των ελαστικών. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά όταν ο χώρος είναι περιορισμένος. Ενώ με το χρονόμετρο να πιέζει σε κάθε διαδρομή, δημιουργείται πρόσθετο στρες. Με το MICHELIN Motorsport Connect, οι οδηγοί και οι συνοδηγοί μπορούν να παρακολουθούν συνεχώς τις πιέσεις των ελαστικών τους, ενώ ταυτόχρονα επωφελούνται από σχετικές πληροφορίες και είναι σε θέση να καταγράφουν δεδομένα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Αναλύοντας αυτά τα δεδομένα, γίνεται πιο εύκολο για τους οδηγούς να καταλάβουν ποιες ρυθμίσεις είναι απαραίτητες πριν τους επόμενους γύρους του αγώνα.

«Χάρη στο MICHELIN Motorsport Connect, όλοι οι οδηγοί και οι συνοδηγοί του ράλι έχουν πρόσβαση στα δεδομένα μέσα στο αυτοκίνητό τους», κατέληξε ο Serge Grisin.

Το MICHELIN Motorsport Connect συνδυάζει τους επαναχρησιμοποιούμενους αισθητήρες που βρίσκονται σε ειδικό κέλυφος, το οποίο προσκολλάται στο εσωτερικό των ελαστικών MICHELIN για τα ράλι, με ένα δέκτη μέσα στο αυτοκίνητο και την εφαρμογή για smartphone (iOS ή Android). Τα νέα ελαστικά θα είναι αρχικά διαθέσιμα στη Γαλλία, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην υπόλοιπη Ευρώπη τους επόμενους μήνες.

MICHELIN Motorsport Connect: Ελαστικά που επικοινωνούν με τα πληρώματα των αγώνων!

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: