Μια τοιχογραφία από πρόσφυγες στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο

Ο Σωτήρης Φωκέας εκπρόσωπος της street art με πρωτοβουλία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (UNHCR) συνδημιουργεί μαζί με καλλιτέχνες πρόσφυγες μια τοιχογραφία που θα κοσμεί την πρόσοψη του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκη.

Σε ανακοίνωση της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες την οποία μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρεται πως στόχος είναι «μέσα από το έργο της ομάδας καλλιτεχνών προσφύγων “Collectif Mazi”, να αναδειχθεί η διάσταση της Θεσσαλονίκης ως μιας πόλης, όπου η προσφυγική και τοπική κοινότητα μπορούν να σκεφτούν, να φανταστούν, να μάθουν και να δημιουργήσουν μαζί».

Το έργο, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ο διαπολιτισμικός διάλογος με την αξιοποίηση της τέχνης ως μέσου έκφρασης και πρόθεσης να συμβάλει στον κοινωνικό μετασχηματισμό, ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου και αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μια ευκαιρία, ώστε οι δυο κοινότητες να συναντηθούν και να αξιοποιήσουν τα εργαλεία της τέχνης ως ενεργές απαντήσεις στο ερώτημα της κοινωνικής ένταξης των προσφύγων», επισημαίνει η UNHCR.

Ταυτόχρονα με τη δημιουργία του έργου πραγματοποιείται εκστρατεία ενημέρωσης, που επικεντρώνεται στην υποστήριξη της πρόσβασης όλων στην υγειονομική περίθαλψη.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: