Μια όπερα για την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων

Μια όπερα για την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων
Με μια μεγαλοφυή σύλληψη του Μότσαρτ, την όπερα «Έτσι κάνουν όλες», ξεκινά για την Εθνική Λυρική Σκηνή η καλλιτεχνική περίοδος 2014-15.
 
Πρόκειται για μια κωμωδία με θέμα την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων, η οποία ξεσήκωσε τη συντηρητική κοινωνία της Βιέννης όταν πρωτοπαρουσιάστηκε και θεωρήθηκε τολμηρή όχι μόνο στην εποχή της, αλλά ακόμα και τον 19ο αιώνα.

Διευθύνουν οι Μίλτος Λογιάδης και Ζαν Κριστόφ Σαρρόν και σκηνοθετεί η Ροδούλα Γαϊτάνου, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Είναι ένα πολύ επίκαιρο έργο, παρόλο που μετράει δυόμισι αιώνες ζωής. Μας αφορά όλους, κυρίως ο επίλογος του έργου και αυτό που λέει ο Λορέντσο ντα Πόντε, "τυχερός όποιος βλέπει τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά και με χιούμορ και αισιοδοξία αντιμετωπίζει τις δυσκολίες ζωής".
 
Νομίζω ότι είναι μία φράση ζωής από την οποία μπορούμε όλοι μας να πάρουμε πολλά και σίγουρα αφορά όλους τους Έλληνες σήμερα, οι οποίοι ζουν σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση που σιγά σιγά φαίνεται το φως στην άκρη του τούνελ.

Εάν κολλήσουμε στη λάσπη της αντιξοότητας και δεν προσπαθήσουμε να κάνουμε το βήμα μπροστά, βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο, δεν υπάρχει ελπίδα και δεν υπάρχει πρόοδος. Νομίζω ότι η αισιοδοξία και το χιούμορ είναι δύο βασικοί παράγοντες σε στιγμές δύσκολες» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η σκηνοθέτης Ροδούλα Γαϊτάνου.

Το έργο θα παρουσιαστεί στο «Θέατρο Ολύμπια» στις 24, 25, 26, 31 Οκτωβρίου και 1, 2, 8, 9 Νοεμβρίου στις 20:00.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: