Mία Ωδή Στις Κάλτσες: Ένα ελληνικό brand τιμά το πιο hot αξεσουάρ των ημερών

Αυτό αντισυμβατικό brand που ειδικεύεται στις κάλτσες, έχει showroom στο κέντρο της Αθήνας (εκεί στην στοά, στην οδό Παλλάδος στου Ψυρρή) και το άκρως λυρικό όνομα «Ode to socks» οφείλεις να το γνωρίζεις αν είσαι fan των urban cool εμφανίσεων και του streetwear που χαμογελάει με αυθάδεια απέναντι στη σοβαροφάνεια. Η hype ταυτότητα του label είναι καταγεγραμμένη στο DNA του καθώς από τα γεννοφάσκια του (aka από την επιλογή ονόματος) φάνηκε ότι δεν το ενδιαφέρει να ακολουθήσει την πεπατημένη.
Mία Ωδή Στις Κάλτσες: Ένα ελληνικό brand τιμά το πιο hot αξεσουάρ των ημερών
«Ode to socks» σημαίνει «Ωδή στις κάλτσες» και είναι εμπνευσμένο από ένα ποίημα του Πάμπλο Νερούδα, που αναφέρεται στις μικρές χαρές της ζωής όπως ένα ζευγάρι κάλτσες. Δημιουργός του είναι η Ξένια Βανικιώτη, η οποία το ξεκίνησε με σκοπό «να αποτυπώσει την ελληνική κουλτούρα και παράδοση σε ένα ποπ-all seasons – αξεσουάρ, όπως είναι οι ΄ταπεινές’ κάλτσες», εξηγεί η δημιουργός. Με το χαρακτηριστικό motto πάνω: τη λέξη «ΩΔΗ», με ναύτες και πριγκίπισσες, με εκφράσεις όπως «φτου» και «το θέλω το ρομάντζο μου», τα σχέδια του brand είναι ανεξάντλητα και πολύ μοναδικά. Επίσης όλες οι κάλτσες είναι από ελληνικό βαμβάκι και κατασκευάζονται σε μια μικρή βιοτεχνία στην Αθήνα.
Mία Ωδή Στις Κάλτσες: Ένα ελληνικό brand τιμά το πιο hot αξεσουάρ των ημερών
«Στόχος του ‘Όde to socks’ είναι να μεταφέρει μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας στον κόσμο, ιδιαίτερα σε μία περίοδο σαν και αυτή που τα έχουμε πιο πολύ ανάγκη από ποτέ», μας λέει η Ξένια και εμάς σίγουρα μας έχει πείσει ήδη να βάλουμε λίγο χρώμα και χαρά στην καθημερινότητά μας, ακόμα και αν φοράμε τις κάλτσες μας μαζί με pool sliders και βλέπουμε Netflix στη γωνία του καναπέ μας. «Η παραγωγή μας είναι μικρή, ελεγχόμενη και τα υφάσματα και οι κλωστές που δεν τα χρειαζόμαστε, συλλέγονται και δημιουργούνται από αυτά εκ νέου προϊόντα, όπως στέκες ή χρησιμοποιούνται για εικαστικές παρουσιάσεις του brand», τονίζει η Creative Director του.
Mία Ωδή Στις Κάλτσες: Ένα ελληνικό brand τιμά το πιο hot αξεσουάρ των ημερών
Tην επόμενη φορά, λοιπόν, που εν μέσω καραντίνας (ή και μετά το τέλος της) θες να χαμογελάσεις και να κάνεις και fashion statement με τον πιο απλό και οικονομικό τρόπο, βρήκες ποια θα είναι η επόμενη αγορά σου. Φόρεσέ τες με loafers, sneakers ακόμα και ugly sandals εκτός σπιτιού και με τις αγαπημένες σου παντόφλες εντός, και πες ένα περιεκτικό «φτου σου» στον εαυτό σου… ή καλύτερα γράψ’ το στις κάλτσες σου!

Ιnfo: Ψυρρή , Παλλάδος 24-26, 10554, μέσα στην στοά.
E-shop: www.odetosocks.com
Instagram: @odetosocks
Fb: ode to socks

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: