Μια Mercedes στα χέρια ενός Αλβανού ταξιτζή «έγραψε» 1.500.000 χιλιόμετρα και έγινε viral στη Γερμανία

Τα αυτοκίνητα της Mercedes λέγαμε κάποτε ότι πρέπει να κάνουν τουλάχιστον 200.000 χιλιόμετρα για να ξεκινούν να σου «ζητούν» επισκέψεις στα συνεργεία. Όταν βέβαια συντηρείς σωστά μια Mercedes δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Το καλύτερο παράδειγμα είναι με το θέμα που έγινε varial στη Γερμανία. Η σχέση που έχει ένας επαγγελματίας οδηγός ταξί με το αυτοκίνητο του είναι πραγματικά ιδιαίτερη. Το όχημα είναι το εργαλείο της δουλειάς του και η συντήρηση και εύρυθμη λειτουργία του είναι το Α και το Ω για την καθημερινότητα του ιδιοκτήτη.  Σε ρεπορτάζ της Deutsche Welle ο 70χρονος Λουάν Νίνα από την Αλβανία, αποκάλυψε ότι διαθέτει εδώ και 15 χρόνια μία Mercedes-Benz E-Class ( μοντέλοτου 1993) στην οποία δεν έχει αλλάξει μοτέρ.

Το αυτοκίνητο λειτουργεί ως ταξί και το οδόμετρο του γράφει 1.584.589 χλμ. με τον ιδιοκτήτη να αναφέρει πως το μόνο που χρειάστηκε όλα αυτά τα χρόνια ήταν αλλαγή στη φλάντζα κεφαλής.

Το αυτοκίνητο διαθέτει έναν τετρακύλινδρο δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 136 ίππους και 190 Nm ροπής, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό στοιχείο σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι πως ένα στα τρία αυτοκίνητα που πωλούνται στη Αλβανία είναι μεταχειρισμένες Mercedes. Μάλιστα τα νούμερα δείχνουν ότι κυκλοφορούν περίπου 212.000 Mercedes στην γειτονική χώρα και όλες είναι άνω των 10 ετών.

Μια Mercedes στα χέρια ενός Αλβανού ταξιτζή «έγραψε» 1.500.000 χιλιόμετρα και έγινε viral στη Γερμανία gr.

now24.gr-auto

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: