Μια ελληνική ανάμεσα στις καλύτερες παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης

Οι ταξιδιωτικοί συντάκτες του Guardian ξεχώρισαν όλες τις παραθαλάσσιες πόλεις, από Βέλγιο μέχρι Ελλάδα, τις οποίες αξίζει κανείς να επισκεφτεί, αν θέλει να κάνει αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές.

Ανάμεσα σε αυτές τις πόλεις βρίσκεται και ο Βόλος ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες, «είναι μια ζωντανή πανεπιστημιούπολη, πύλη προς τα νησιά των Σποράδων –Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος».

Ο συνδυασμός της ιστορίας με το σύγχρονο πολιτισμό, καθώς και οι εξαιρετικές επιλογές για φαγητό και διαμονή, καθιστούν το Βόλο έναν από τους ελκυστικούς προορισμούς, για να ανακαλύψει κανείς και κάποιες από τις πιο εκπληκτικές ακτές της χώρας, αυτές του ανατολικού Πηλίου, αναφέρει ακόμα ο συντάκτης του άρθρου.

Ακόμα, στο αφιέρωμα για την πόλη του Βόλου γίνεται λόγος για τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο της Πόλης του Βόλου, καθώς και το παλιό Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, ένα μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης το οποίο λειτουργεί, πλέον, ως πολιτιστικός χώρος.

Μια βόλτα στην συνοικία των Παλαιών καθώς και μια ποδηλατάδα στον παραλιακό δρόμο της πόλης είναι σύμφωνα με τον συντάκτη πράγματα που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε, ενώ σημειώνεται ότι ο σιδηροδρομικός σταθμός του Βόλου είναι ο ωραιότερος στη χώρα.

Στη λίστα του Guardian συμπεριλαμβάνονται ακόμα οι εξής πόλεις:

Κάντιθ, Ισπανία
Τουλόν, Γαλλία
Ρόβινι, Κροατία
Κάλιαρι, Σαρδηνία
Οστάνδη, Βέλγιο

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: