Μια άγνωστη ασθένεια θα σκοτώσει 30 εκ. ανθρώπους μέχρι το 2019

 

Το διάστημα από το 2014 μέχρι και το 2016 ο ιός του Έμπολα σκότωσε περισσότερους από 11.000 ανθρώπους μόνο στη Δυτική Αφρική. Αυτή η επιδημία οδήγησε την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια νέα πρωτοβουλία για την αναγνώριση όλων των θανατηφόρων ασθενειών και την αντιμετώπισή τους.

 

 

Το πρόγραμμα, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, είναι γνωστό ως Global Health Security Agenda και είναι ενεργό σε 49 χώρες.

Ωστόσο, η χρηματοδότηση του προγράμματος βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο με αποτέλεσμα πολλοί, ειδικοί και μη, να ανησυχούν για μια νέα πανδημία στον πλανήτη.

Μεταξύ αυτών και ο Bill Gates, ο οποίος γράφοντας στο Business Insider, εκτίμησε ότι μια, άγνωστη, μέχρι στιγμής, ασθένεια θα μπορούσε να σκοτώσει 30 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2019.

«Είτε αυτό πυροδοτηθεί από τη φύση είτε από κάποιον τρομοκράτη, οι επιδημιολόγοι λένε ότι κάποιο παθογόνο, που θα μεταδίδεται με τον αέρα, θα μπορούσε να σκοτώσει πάνω από 30 εκατ. ανθρώπους σε λιγότερο από έναν χρόνο. Μάλιστα, λένε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να συμβεί τα επόμενα 10-15 χρόνια» τονίζει ο Gates, υπενθυμίζοντας ότι η τελευταία πανδημία ήταν το 1918.

«Είναι αναπόφευκτο, θα συμβεί σίγουρα ξανά» προειδοποιεί ο πρώην ισχυρός άνδρας της Microsoft.

huffingtonpost

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: