MFW SS22: Νοσταλγία κι αγάπη για το γυναικείο σώμα απαιτεί ο Blumarine σε μία συλλογή – ύμνο στα 00s

MFW SS22: Νοσταλγία κι αγάπη για το γυναικείο σώμα απαιτεί ο Blumarine σε μία συλλογή   ύμνο στα 00s

Ψυχεδέλεια, girly pop στυλ και αέρινα υφάσματα σε μία συλλογή με ρίζες στο παρελθόν.

Το απόγειο του Ιταλικού στυλ με ένα συνονθύλευμα από φινέτσα, κομψότητα και ραφιναρισμένη αισθητική ντύνει την Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο. Οι διάσημοι σχεδιαστές που έχουν αφήσει ιστορία στα catwalks και στον τομέα της μόδας παρουσιάζουν τις SS22 -Spring/Summer2022- συλλογές τους εξερευνώντας κάθε δημιουργική οδό.

Ο οίκος Blumarine βρέθηκε στο πρόγραμμα προκαλώντας συναισθήματα νοσταλγίας για ένα παρελθόν που μοιάζει μακριά, όχι μόνο χρονικά, αλλά και λόγω κατάστασης. Ο creative director του οίκου, Nicola Brognano, κατάφερε να μας απομακρύνει για λίγο από την πανδημία και τις πρωτόγνωρες συνθήκες της. Μας έφερε στο μυαλό εποχές που η κοινωνικότητα ήταν κανόνας, την Carla Bruni που μεσουρανούσε στις πασαρέλες των 90s φορώντας slip dresses με κεντήματα του διάσημου οίκου, αλλά κυρίως την εποχή των 2000s με τα low-rise παντελόνια και τον παιχνιδιάρικο, girly και pop αέρα της μόδας.

Ο Οίκος Alberta Ferretti γιορτάζει στον κήπο του μοναστηριού San Simpliciano Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2022!

Η παραμυθιακή περιγραφή του Bognano

Ο Bognano μίλησε στην αμερικανική Vogue σχετικά με τη συλλογή περιγράφοντας με έναν τρόπο σχεδόν παραμυθιακό τα κομμάτια που την απαρτίζουν με τη βοήθεια των μοντέλων της συλλογής και αφήνοντάς μας να παρασυρθούμε σε ένα στυλιστικό bed time story.

«Στρατιωτικές νεράιδες. Σέξι butterfly girls. Επιπόλαιη και διασκεδαστική, πρώιμη Y2K (σ.σ. Η μόδα που περιλαμβάνει το στυλ των 90s και των αρχών των 2000s) διάθεση όταν τα social media δεν ήταν στον ορίζοντα. Βασίλισσες του patchwork denim. Ψυχεδελικά neon girls. Red carpet denim prints, red carpet μπαντάνες. Γοργόνες με χαμηλοκάβαλα»

Milan Fashion Week S/S 2022: Τα ωραιότερα street style looks από τους δρόμους του Μιλάνου!

Η αγάπη για το γυναικείο σώμα

Η έμφαση της συλλογής περιστρέφεται φανερά γύρω από την αγάπη του γυναικείου σώματος. Καλεί τις γυναίκες να νιώσουν καλά φορώντας ένα από τα αέρινα και δροσερά υφάσματα των ρούχων. Να ντυθούν με διαφάνειες με έναν τρόπο που πλησιάζει την εικόνα μίας μοντέρνας γοργόνας με mini skirts και πινελιές λάμψης. Απαγκιστρωμένες από εξωτερικά «πρέπει». Εστιάζοντας μόνο σε εκείνες.

«Όλοι μπορούν να δείξουν ωραίοι φορώντας Blumarine. Μπορείς να το φορέσεις με τόσους τρόπους. Μία γυναίκα είναι ελεύθερη να εκφράσει το ποια είναι. Μπορεί να είσαι 20 ετών και να σου αρέσει το συντηρητικό bourgeoise στυλ και μπορεί να είσαι 70 και έτοιμη να δείξεις το σώμα σου και να κάνεις τα κεφάλια να γυρίσουν. Ο κόσμος είναι τεράστιος και πλατύς και ελεύθερος», είπε ο Brognano.

Εξερεύνησε τη νοσταλγική συλλογή του Blumarine στη συνέχεια.

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: