Μέχρι το 2030 περισσότερα από 7.000.000 οχήματα θα είναι πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά

Από το στρατηγείο της BMW στο Μόναχο ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με το δεκαετές πρόγραμμα για τη βιωσιμότητα, το BMW Group θα επιδιώξει να κυκλοφορούν πάνω από επτά εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2030, με plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης εκ των οποίων τα δύο τρίτα θα είναι πλήρως ηλεκτρικά.
Είναι μια δέσμευση του Group στους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα.Σήμερα, τα οχήματα BMW και MINI με πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης αντιστοιχούν στο 13,3% σχεδόν επί όλων των ταξινομήσεων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Δηλαδή 1,5 φορές του μέσου μεριδίου όλων των μαρκών, που ανέρχεται στο 8% περίπου. Η BMW εκτιμά ότι το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 25% μέχρι το 2021, στο 33% μέχρι το 2025 και στο 50% μέχρι το 2030.

Τα οχήματα BMW και MINI με συστήματα ηλεκτροκίνησης προσφέρονται τώρα σε 74 αγορές σε όλο τον κόσμο, όπου περισσότερα από 500.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα πωλήθηκαν το 2019. Μέχρι το τέλος του 2021, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από ένα εκατομμύριο. Οι εκπομπές ρύπων του στόλου οχημάτων του BMW Group ανά χιλιόμετρο που διανύουν θα μειωθούν κατά 40% περίπου μέχρι το 2030.
«Η δύναμη της επιλογής»: αποτελεσματική στρατηγική για παγκόσμια βιωσιμότητα.
Η τρέχουσα γκάμα μοντέλων προετοιμάζει το δρόμο, με την εταιρεία να ακολουθεί τη στρατηγική «η δύναμη της επιλογής» (power of choice) λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πελατών και τις νομικές απαιτήσεις στις παγκόσμιες αυτοκινητιστικές αγορές. Η BMW X3 είναι το πρώτο μοντέλο που διατίθεται με ιδιαίτερα αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel συμπεριλαμβανομένης ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48-volt, με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης και αμιγώς ηλεκτρικό.
Στο μέλλον, ακόμα περισσότερα μοντέλα με ηλεκτροκίνηση και με συμβατικά συστήματα κίνησης θα κατασκευάζονται σε μία γραμμή παραγωγής. Για παράδειγμα, η επόμενη γενιά πολυτελών sedan της BMW Σειράς 7 θα προσφέρεται σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Επίσης, οι δημοφιλείς BMW Σειρά 5 και BMW X1 θα κυκλοφορούν στην αγορά όχι μόνο με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης και plug-in υβριδικά συστήματα, αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.
Ο εξηλεκτρισμός των συστημάτων κίνησης αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του τομέα D-ACES (Design, Autonomous, Connected, Electrified & Services/Shared) όπως ορίζεται στη στρατηγική NUMBER ONE > NEXT του BMW Group. Σήμερα, το BMW Group ήδη προσφέρει τη μεγαλύτερη γκάμα αντίστοιχων οχημάτων σε όλο τον κόσμο. Τα μοντέλα αυτά εντυπωσιάζουν επίσης με τα σπορ χαρακτηριστικά τους. Επιπλέον, η γοητεία τους οφείλεται στην εκφραστική σχεδίαση και την προηγμένη τεχνολογία που διαθέτουν σε επίπεδο λειτουργίας και ψηφιοποίησης, σύμφωνα με το lifestyle σύγχρονων target groups.
Η πέμπτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive γιορτάζει την πρεμιέρα της στη νέα BMW iX3 (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 0,0 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 17,8 – 17,5 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km). Η ποιότητα των εξαρτημάτων της – ηλεκτροκινητήρας, μπαταρία υψηλής τάσης, τεχνολογία φόρτισης και ηλεκτρονικά ισχύος – είναι προϊόν της εμπειρίας που έχει αποκτήσει η BMW i στον τομέα της ηλεκτροκίνησης από το 2011. Το BMW Group βασίζεται στην εσωτερική εξέλιξη όλων των εξαρτημάτων της τεχνολογίας BMW eDrive. Ενδεικτικό παράδειγμα της προόδου που έχει επιτευχθεί είναι η μπαταρία υψηλής τάσης του BMW i3, η αποθηκευτική ικανότητα της οποίας έχει διπλασιαστεί από τότε που λανσαρίστηκε το μοντέλο, χωρίς αλλαγές στο χώρο εγκατάστασης.

Μέχρι το 2030 περισσότερα από 7.000.000 οχήματα θα είναι πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: