Μέτρα για τον κορονοϊό: Επιπλέον 50 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας

Τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα έχουν πλήξει πολλούς τομείς της οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξασφάλισε 50.000.000 ευρώ επιπλέον χρηματοδότηση για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Διέξοδος» με μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης.

Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, επισήμανε ότι τα κονδύλια που χορηγούνται στο πλαίσιο του προγράμματος επιδότησης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, όχι μέσω δανεισμού, αλλά με χρήματα που δεν θα επιστραφούν, θα χρησιμοποιηθούν από τις επιχειρήσεις για να περιορίσουν μέρος από τις τεράστιες οικονομικές απώλειες που υπέστησαν, ώστε να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, διατηρώντας παράλληλα τις θέσεις εργασίας.

Μέχρι στιγμής διατέθηκαν αρχικά από ευρωπαϊκούς πόρους της περιφέρειας 150 εκατ. ευρώ, ενώ τώρα διασφαλίστηκαν επιπλέον 50 εκατ. ευρώ. Κάθε επιχείρηση θα λάβει αναλογικά από 5.000 έως 50.000 ευρώ, με απολύτως διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια, όπως τονίζεται, και τα χρήματα αυτά θα διοχετευτούν στις επιχειρήσεις, στις αρχές του 2021.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, και τις υπηρεσίες του υπουργείου, που συνέβαλαν -όπως είπε- στο να ξεπεραστούν διαδικαστικά και γραφειοκρατικά ζητήματα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του προγράμματος «Διέξοδος», έχουν υποβληθεί και αξιολογούνται περισσότερες από 20.000 αιτήσεις μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ενώ με την ενίσχυση του προγράμματος με επιπλέον 50 εκ. ευρώ, θα δοθεί η δυνατότητα ενίσχυσης με μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης πολλών επιχειρήσεων, που λόγω αντικειμενικών κριτηρίων θα έμεναν εκτός χρηματοδότησης.

Πολιτική

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: