Μέτρα για την αποφυγή εκμετάλλευσης παίρνει η Νέα Υόρκη για τους ντελιβεράδες

Τα προνόμια που θα θεσπιστούν για τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε ηλεκτρονικές εφαρμογές διανομής φαγητού

Πακέτο μέτρων προωθεί το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης ώστε μέσω νομοθεσίας να περάσει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους σε delivery που έχουν προσληφθεί από υπεύθυνους ηλεκτρονικών εφαρμογών για διανομές φαγητού όπως Grubhub, DoorDash και UberEats.

Το νομοσχέδιο, που έχει την υποστήριξη του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο, στοχεύει στη θέσπιση βασικού μισθού και στην αποφυγή συνθηκών εκμετάλλευσης. Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγες οι πόλεις στην Αμερική που έχουν λάβει μέτρα ώστε να αποδυναμώσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα των εφαρμογών.

Η Νέα Υόρκη, η Μέκκα της βιομηχανίας εστίασης, επιχείρησε, ωστόσο, να νομοθετήσει πιο ευνοϊκές, από τις υφιστάμενες, για τους εργαζόμενους ρυθμίσεις.

Η νομοθεσία θα απαλλάξει τον εργαζόμενο στη διανομή από οιεσδήποτε χρεώσεις.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι εργαζόμενοι δεν θα χρεώνονται για θερμαινόμενες σακούλες τροφίμων, οι οποίες μπορεί να κοστίζουν έως και 50 δολάρια. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων θα πρέπει, ακόμη, να διαθέτουν τουαλέτες για τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον τομέα θα έχουν, ακόμη, τη δυνατότητα να βάζουν όρια στις διαδρομές τους χωρίς τον φόβο αντιποίνων.

Οι εργαζόμενοι, για παράδειγμα, που έχουν στοχοποιηθεί από ληστές, θα μπορούν να καθορίσουν τη μέγιστη απόσταση που θέλουν να διανύσουν από ένα εστιατόριο.

Τα μέτρα αναμένεται να εγκριθούν απόψε από το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης, ύστερα από μια μακρά περίοδο καραντίνας που οδήγησε στην εκτόξευση παραγγελιών και μετά την τροπική καταιγίδα Αϊντα που δυσκόλεψε τις συνθήκες εργασίας των ντελιβεράδων.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: