Μεθυσμένη… Πλατεία!

Το έκανε!

Ο εκπληκτικός Πανιώνιος του Μαρίνου Ουζουνίδη ολοκλήρωσε τον άθλο του, καθώς επικράτησε 3-1 του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη και σφράγισε και μαθηματικά την είσοδό του στην πεντάδα και τα πλέι οφ!

Τρομερά πράγματα από τους «κυανέρυθρους», με άλλη μια… παράσταση του Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος πέτυχε δύο γκολάρες (είχε και δοκάρι, ενώ έφτασε τα 11 τέρματα στον πίνακα των σκόρερ), ενώ άλλη μία… ζωγραφιά πρόσθεσε ο Ανσαριφάρντ. Απίθανες επεμβάσεις και πάλι από τον Σωκράτη Διούδη!

Είχε μειώσει προσωρινά ο Τζιόλης για τον «δικέφαλο», που ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο -είχε και αυτός δοκάρι στα… χασομέρια- αλλά γνώρισε, τελικά, την ήττα και έμπλεξε αναφορικά με τα πλέι οφ, καθώς τον πλησίασε ο Πλατανιάς στον… πόντο, και ενώ, θυμίζουμε, στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 5 βαθμών! Η απόφαση, ωστόσο, ακόμη δεν είναι τελεσίδικη, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει κάνει έφεση και περιμένει…

Πώς έπαιξαν

Το αγαπημένο του 4-2-3-1 επέλεξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης και… 11 Έλληνες στην αρχική σύνθεση του Πανιωνίου! Ο Διούδης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι -από δεξιά προς τα αριστερά- Βλάχος, Πατσατζόγλου, Οικονόμου και Τασουλής. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Σιώπης και Κόρμπος, δεξιά ήταν ο Καθάριος, αριστερά ο Μασούρας και ο Μπακασέτας λίγο πιο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καραμάνο.

 

Από την άλλη, σε διάταξη 4-3-3 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Βλάνταν Ίβιτς. Γάντια… βασικού φόρεσε ο Βελλίδης, που είχε μπροστά του στην άμυνα τους Βίτορ και Τζαβέλλα, δεξί μπακ ήταν ο Κίτσιου και αριστερό ο Λέοβατς. Τριάδα στα χαφ ήταν οι -από δεξιά προς τα αριστερά- Κάτσε, Τζιόλης και Χαρίσης, ενώ, πιο μπροστά, δεξιά ήταν ο Πέλκας, αριστερά ο Κοροβέσης και στη… μοναξιάς της κορυφής της επίθεσης, ο Αθανασιάδης.

Το ματς

Με το… μάτι να γυαλίζει από τη γιορτινή ατμόσφαιρα στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος μπήκε… φουριόζος στο παιχνίδι και μόλις στο 2’ απείλησε με την κεφαλιά του εξαιρετικού Μασούρα, που έβγαλε με δυσκολία ο Βελλίδης. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, μάλιστα, είπε «όχι» στον 22χρονο μέσο ΚΑΙ στο 29’, όταν εξουδετέρωσε με τα ακροδάχτυλα το σουτ που δοκίμασε ο παίκτης του Πανιωνίου από αριστερά, για να πάρει τη… σκυτάλη του πρωταγωνιστή για το υπόλοιπο της αναμέτρησης ο φοβερός Μπακασέτας!

 

 

Αφού έστειλε την μπάλα… συστημένη, στο οριζόντιο δοκάρι (σχεδόν στη συμβολή), με απίθανη εκτέλεση φάουλ από μακριά και δεξιά στο 36’, εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την τρομερή κάθετη του Κόρμπου και με πλασέ, τρία λεπτά αργότερα (39’), άνοιξε το σκορ για τους «κυανέρυθρους», με τη Νέα Σμύρνη να… παίρνει φωτιά! Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, πέρα από ένα μικρό διάστημα μετά το 7’, όπου είχε… κάπως ισορροπήσει, ενώ έχασε και τη μοναδική ευκαιρία του στο πρώτο 45λεπτο με το σουτ στην κίνηση του Χαρίση (23’), «ψαχνόταν» στον αγωνιστικό χώρο…

 

 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς βελτιωμένοι, μπήκαν δυνατά και θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσα στο 52’, αν δεν υπήρχε, όμως, κάτω από τα γκολπόστ του Πανιωνίου ο… κέρβερος Σωκράτης Διούδης που νίκησε στο τετ-α-τετ τον Κοροβέση, στην πρώτη του… μόνο μεγάλη απόκρουση στο ματς. Ένα λεπτό αργότερα, ωστόσο, ο Τζιόλης, με μία εξαιρετικά δύσκολη κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κάτσε, έκανε το 1-1.

 

Η συνέχεια, όμως, ήταν… κυανέρυθρη! Με σουτάρα του Τάσου Μπακασέτα, η Νέα Σμύρνη πήρε ξανά… φωτιά στο 66’! Ένα γκολ, δε, που οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη αφιέρωσαν στον άτυχο Φάνη Τζανδάρη -που, θυμίζουμε, θα μείνει εκτός για έξι μήνες- κρατώντας και δείχνοντας στην κάμερα μια φανέλα του. Στο 74’ ο Διούδης πρόσθεσε άλλη μία μεγάλη απόκρουση στο φετινό βιογραφικό του, λέγοντας και πάλι «όχι» στον Κοροβέση, για να έρθει ο… χορός του Ανσαριφάρντ στον Βίτορ στο 82’ και το υπέροχο πλασέ του Ιρανού, για το θριαμβευτικό 3-1 του Πανιωνίου, με το οποίο εξασφάλισε την είσοδο του στα πλέι οφ!

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τζιόλης, Χαρίσης (46’ Ροντρίγκες), Κάτσε (87’ Αντώνης), Πέλκας, Κοροβέσης (75’ Γκολάσα), Αθανασιάδης

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Πατσατζόγλου, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Καραμάνος (90’ Αργυρόπουλος), Μπακασέτας, Μασούρας (85’ Χαλκιαδάκης), Καθάριος (65’ Ανσαριφάρντ)

Γήπεδο: Δημοτικό Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Πηγή: sport-fm.gr

athlitika

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: