Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς χωρίς γραπτές εξετάσεις

Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς χωρίς γραπτές εξετάσεις

Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς χωρίς γραπτές εξετάσεις
Εκτός από τους πτυχιούχους υποψήφιοι μπορούν να είναι και φοιτητές/τριες οι οποίοι/ες αναμένεται να καταστούν πτυχιούχοι/διπλωματούχοι μέχρι το τέλος της περιόδου των εγγραφών .

Δίδακτρα: 2.500 ευρώ

Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων, ύψους 2.500€, τα οποία θα καταβάλλονται σε τρεις δόσεις: 500€, 15 ημέρες από την ανακοίνωση των επιτυχόντων/ουσών, 1.000€ κατά την εγγραφή στο Α‟ εξάμηνο και 1.000€ κατά την έναρξη του Β‟ εξαμήνου.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση μη εγγραφής ή διακοπής της φοίτησης, το ποσό των διδάκτρων το οποίο έχει ήδη καταβληθεί, δεν επιστρέφεται. Χορηγείται υποτροφία στους/ις μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες με την υψηλότερη επίδοση.

Εισαγωγή χωρίς γραπτές εξετάσεις

Για την εισαγωγή στο εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα δεν απαιτούνται γραπτές εξετάσεις αλλά η επιλογή πραγματοποιείται βάσει μορίων που συγκεντρώνει ο υποψήφιος από τα τυπικά προσόντα που διαθέτει καθώς και από προφορική συνέντευξη που συμμετέχει σε ποσοστό 30% στη διαμόρφωση της τελικής βαθμολογίας.

Η προφορική συνέντευξη γίνεται σε θέματα ευρύτερου παιδαγωγικού επιστημονικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Διάρκεια σπουδών

Για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε. απαιτείται:

α) η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε δέκα μαθήματα ,

β) η εκπόνηση Μεταπτυχιακής Ερευνητικής ή Συνθετικής Διατριβής .

Κατά τη διάρκεια των δύο εξαμήνων είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση των μαθημάτων και κάθε άλλου είδους εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Π.Μ.Σ. καθώς και η επιτυχής εξέταση σε αυτά. Για την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε εξαμηνιαίου μαθήματος απαιτούνται δέκα τρία τρίωρα διδασκαλίας.

Η γλώσσα διδασκαλίας των μαθημάτων είναι η Ελληνική και η Αγγλική. Σα μαθήματα θα διεξάγονται κατά κύκλους όπου συμπεριλαμβάνονται και Σαββατοκύριακα και αργίες.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές από την 23η Φεβρουαρίου μέχρι και την 18η Μαρτίου 2015. Η αίτηση υποψηφιότητας πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθεί ηλεκτρονικά ΕΔΩ.

Στα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν εμπρόθεσμα οι υποψήφιοι για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι:

- Ηλεκτρονική αίτηση
- Ηλεκτρονικό αντίγραφο του βασικού τίτλου σπουδών
- Ηλεκτρονικά αντίγραφα του πιστοποιητικού αναλυτικής βαθμολογίας

Στην ίδια διεύθυνση θα βρουν οι ενδιαφερόμενοι και οδηγίες για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, δεν υποβάλλεται ο πλήρης φάκελος με όλα τα δικαιολογητικά, καθώς η αρχική αξιολόγηση γίνεται βάσει των τυπικών προσόντων των υποψηφίων, όπως αυτά δηλώνονται στην ηλεκτρονική αίτηση του/της υποψηφίου/ας.

Με βάση την αρχική αυτή αξιολόγηση, προκρίνονται στη δεύτερη φάση οι υποψήφιοι που πληρούν τα τυπικά προσόντα. Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την προφορική συνέντευξη και τις εξετάσεις για τους/τις υποψηφίους που δε διαθέτουν πιστοποιητικό επάρκειας στη ξένη γλώσσα ή/και πιστοποιητικό επάρκειας στη χρήση Σ.Π.Ε.

Στα αποτελέσματα της αρχικής αξιολόγησης, καθώς και ο τόπος και η ώρα που θα διεξαχθεί η συνέντευξη, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ. μετά την 20η Μαρτίου 2015. Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στην έδρα του Π.Μ.Σ. στη Ρόδο το διάστημα 2-3 Απριλίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ., Φυτώριο ΚΕΓΕ Δήμητρα, Λ. Ρόδου – Καλιθέας Σ.Κ.85100, Ρόδος .

Επίσημες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν και από την προκήρυξη του μεταπτυχιακού.

Ιστοσελίδα του μεταπτυχιακού

Καλόγηρος Βασίλειος

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: