Μεταναστευτικό: 570 άτομα αναχωρούν από τη Μόρια


Άλλοι 570 αιτούντες άσυλο που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες κατηγορίες αναχωρούν σήμερα το απόγευμα από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά.

Προορισμός τους δομή στο Βαγιοχώρι κοντά στη λίμνη Βόλβη της κεντρικής Μακεδονίας. Σήμερα στο ΚΥΤ της Μόριας φιλοξενούνται 13.300 άτομα, από τα οποία περίπου 1.000 είναι ασυνόδευτοι πρόσφυγες.

Την ίδια στιγμή οι ροές συνεχίζονται αμείωτες. Στον εντοπισμό και τη διάσωση 104 προσφύγων και μεταναστών προχώρησε το λιμενικό, το βράδυ του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Κυριακής, στη Σάμο και το Φαρμακονήσι.

Δύο από τα φουσκωτά με τους πρόσφυγες εντοπίστηκαν ανοιχτά του Φαρμακονησίου. Αρχικά, το βράδυ του Σαββάτου εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 40 αλλοδαποί που επέβαιναν σε λέμβο βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου. Μερικές ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της Κυριακής, ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε ανατολικά του Φαρμακονησίου άλλο φουσκωτό, με 45 πρόσφυγες και μετανάστες. Ολοι τους μεταφέρθηκαν στην προβλήτα του Φαρμακονησίου.

Επιπλέον, τα ξημερώματα της Κυριακής εντοπίστηκαν 19 πρόσφυγες ανοιχτά της Σάμου. Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος εντόπισε βόρεια του ακρωτηρίου Πρασσο τη λέμβο στην οποία επέβαιναν οι πρόσφυγες και τους μετέφερε στο Βαθύ.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: