Μετάλλαξη Omicron: Η Γαλλία ανακοινώνει χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ και ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν θα παρουσιάσουν το χρονοδιάγραμμα για την σταδιακή άρση των περιορισμών — Η κορύφωση του κύματος δεν θεωρείται ότι έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του 

Το χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών κατά της νόσου Covid θα ανακοινώσει στις οκτώ το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) η γαλλική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γκαμπριέλ Ατάλ.

Προειδοποίησε ωστόσο, ότι, το κύμα των κρουσμάτων με την ιδιαίτερα μεταδοτική παραλλαγή «Omicron», δεν είχε φτάσει ακόμη στο αποκορύφωμά του.

Στη Γαλλία, περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι βρέθηκαν χθες θετικοί στη νόσο Covid-19 ενώ το ποσοστό των ασθενών στην εντατική μειώθηκε κατά 15%.

Το γεγονός ότι ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στην εντατική έχει σταθεροποιηθεί, αφήνει στην κυβέρνηση των Παρισίων περιθώριο ελιγμών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι, ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ και ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας το χρονοδιάγραμμα .

Το Reuters αναφέρει ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων αφορά το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων, τους περιορισμούς στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται σε αθλητικούς και ψυχαγωγικούς χώρους όπως και την τηλεργασία. 

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: