Μετακινεί στρατιώτες από την Κύπρο στο Κουρδιστάν η Τουρκία

Η Τουρκία, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεών της, μετακινεί στρατεύματα από την Κύπρο στις νοτιοανατολικές τουρκικές επαρχίες, όπου μάχεται το παράνομο Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπεύθυνου Τύπου του Γενικού Επιτελείου, Τούρκου ταξίαρχου Ερτουγρούλγκαζι Οζκιουρκτσιού, «ένα τάγμα πολύ καλά εκπαιδευμένων στρατιωτών και υπαξιωματικών που βρίσκονται στην «ΤΔΒΚ» στάλθηκε στην επαρχία Μπεϊτούσεμπαπ της πόλης Σιρνάκ. Αυτοί θα αναλάβουν καθήκοντα διαφύλαξης της στρατιωτικής βάσης».

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί έσπευσαν να σημειώσουν ότι η ενέργεια δεν έχει σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και ότι μόλις δημιουργηθεί ανάλογο τάγμα στην Τουρκία, οι καταδρομείς θα επιστρέψουν και πάλι στα καθήκοντά τους στην Κύπρο.

Το τάγμα καταδρομέων, το οποίο αποτελείτο από ειδικούς και που μέχρι σήμερα είχε αυτά τα καθήκοντα διαφύλαξης της βάσης στην περιοχή, «τώρα θα αναλάβει επιχειρήσεις εναντίον του ΡΚΚ».

Η ανακοίνωση εκδόθηκε έπειτα από άρθρο του ανταποκριτή της τουρκικής εφημερίδας «Σοζτζού», Σαϊγκί Οζτούρκ, στο οποίο καλούσε τον αρχηγό των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, Χαλούσι Ακάρ, να δώσει εξηγήσεις για την απόσυρση στρατιωτικών δυνάμεων από τα κατεχόμενα σε μια περίοδο, μάλιστα, κατά την οποία διεξάγονται διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει επιβεβαιώσει, από την πλευρά της, τις πληροφορίες για τις τουρκικές κινήσεις.

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: