Μεταγραφή αστραπή: Ο Fernando Alonso θα καθίσει στο μπάκετ του Sebastian Vettel

Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση του Sebastian Vettel ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση και σταματάει να τρέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1, η Aston Martin έκανε γρήγορα την κίνηση για να εξασφαλίσει πιλότο αντίστοιχου κύρους .


O Vettel αποχωρεί φέτος

Χρυσή μεταγραφή έκανε ο Alonso

Η Aston Martin ανακοίνωσε ότι ο αντικαταστάτης του Vettel θα είναι ο Fernando Alonso. Θα ενταχθεί στην ομάδα της Aston Martin το 2023 με πολυετές συμβόλαιο. Ο πολύπειρος οδηγός  επέστρεψε στη Formula 1 το 2021 με την Alpine μετά από μια διετή αποχή, και μαζί με τον Ocon κάνουν μία πολύ καλή χρονιά.

Ο Ισπανός Fernando Alonso είναι 41 ετών, κέρδισε δύο φορές το πρωτάθλημα (2005-2006), έχει  32 νίκες και 98 θέσεις στο πόντιουμ.

«Η ομάδα της Aston Martin χρησιμοποιεί ξεκάθαρα όλη την ενέργεια και την τεχνογνωσία της για να κερδίσει, και ως εκ τούτου είναι μία από τις πιο συναρπαστικές ομάδες στη Formula 1 σήμερα», είπε ο Alonso, ο οποίος να αναφέρουμε πως σημείωσε την τελευταία από τις 32 νίκες σε GP, το μακρινό 2013.

«Γνωρίζω τον Lawrence και τον Lance Stroll για πολλά χρόνια και είναι προφανές ότι έχουν τη φιλοδοξία και το πάθος να πετύχουν στη Formula 1. H ομάδα προσελκύει συστηματικά σπουδαίους ανθρώπους με νικητήρια γενεαλογία και κανείς άλλος στη Formula 1 σήμερα δεν επιδεικνύει μεγαλύτερο όραμα και απόλυτη δέσμευση για τη νίκη, και αυτό την κάνει μια πραγματικά συναρπαστική ευκαιρία για μένα». Ολοκλήρωσε λέγοντας «Εξακολουθώ να έχω την πείνα και τη φιλοδοξία να αγωνιστώ για να είμαι στη κορυφή και θέλω να γίνω μέρος ενός οργανισμού που έχει δεσμευτεί να μάθει, να εξελιχθεί και να πετύχει».

Μεταγραφή αστραπή: Ο Fernando Alonso θα καθίσει στο μπάκετ του Sebastian Vettel gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: