Μετά τις 20 Μαΐου η απόφαση για τα δημοτικά

“Η πορεία του ιού δείχνει θετικά στοιχεία για να γυρίσουμε όλοι σταδιακά στην καθημερινότητα”

Μετά τις 20 Μαΐου αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για το αν θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η κ. Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε ιερό αυτό που συμβαίνει στο σχολείο και για το κοινωνικό κομμάτι, αλλά και για το ουσιαστικό κομμάτι.

«Δεν θα μπορούσα να αμφισβητήσω την αξία του και το αποτύπωμά του. Έχει και ψυχολογική αξία η επιστροφή για τα παιδιά που έχουν μείνει για καιρό στο σπίτι» τόνισε και συμπλήρωσε: «Δεν αμφισβητώ την αξία της εκ νέου επαφής των παιδιών με το εκπαιδευτικό υλικό και τους εκπαιδευτικούς».

Τι θα γίνει με τα Δημοτικά

Σε ερώτηση για το τι προβλέπεται για το Δημοτικό, η κ. Ζαχαράκη απάντησε ότι μετά τις 20 Μαΐου θα είναι η κρίσιμη εβδομάδα για να ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα και αυτών των σχολείων ή όχι. «Δεν υπάρχει σενάριο για άνοιγμα μόνο για την Ε και ΣΤ Δημοτικού», ξεκαθάρισε.

«Η πορεία του ιού δείχνει θετικά στοιχεία για να γυρίσουμε όλοι σταδιακά στην καθημερινότητα. Μετά λοιπόν και την προσεχτική αποτίμηση των οδηγιών από τους ειδικούς, θα αποφασίσουμε», πρόσθεσε.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: