Μετά τα μεσάνυχτα στο VICE: «Έγκλημα στην Αθήνα» (trailer)

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, στις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Έγκλημα στην Αθήνα»:

«Η συζήτηση για την επιδείνωση της εγκληματικότητας γίνεται όλο και πιο έντονη. Το κέντρο της πόλης πρωταγωνιστεί στη συζήτηση αυτή, ενώ και οι πρόσφατες βίαιες ληστείες στα βόρεια προάστια φούντωσαν τις αντιδράσεις. Η εγκληματικότητα μπήκε στην ατζέντα πολιτικών, media και απλών πολιτών.

Η ομάδα του VICE έκανε ένα οδοιπορικό στις πιο επικίνδυνες περιοχές της Αττικής, αφού πέσει το σκοτάδι. Κατά τη διάρκεια αυτού είδαμε από κοντά τι καθιστά την πόλη ευάλωτη στο έγκλημα, και διαπιστώσαμε τους μύθους και την πραγματικότητα πίσω από την εγκληματικότητα.

Πήγαμε σε μία βάρδια της Άμεσης Δράσης, του γνωστού 100, με τις ενδείξεις για τον τύπο της εγκληματικότητας, όπως καταγράφεται εκεί, να προκαλούν έκπληξη. Παράλληλα, διαπιστώσαμε τις σημαντικές ελλείψεις στην Αστυνομία, ακόμα και σε στοιχειώδη εξοπλισμό και προσωπικό. Αυτό, όπως διαπιστώσαμε, οδήγησε δήμους της Αττικής στην εφαρμογή μιας πρωτότυπη ιδέας: την πληρωμή security, για να αναπληρώσουν το κενό της απουσίας αστυνομικών.

Ακόμα ανοίγουμε, σε μία από τις ελάχιστες φορές στην ελληνική τηλεόραση, τον φάκελο «Εξάρχεια», που αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα κεφάλαια στο θέμα «ασφάλεια» στην Αθήνα, ενώ καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μία αποκλειστική συνέντευξη με έναν από τους ανθρώπους που γνωρίζει από πρώτο χέρι τον άτυπο πόλεμο αναρχικών με τις μαφίες στην περιοχή.

Παρουσίαση-Παραγωγή: Αναστασία Μουμτζάκη
Κάμερα: Laurent Laughlin
Βοηθός Έρευνας: Γιάννης Σουλιώτης
Μοντάζ: Μαρία Κουνάβη
Γραφικά: Αλεξία Μπαράκου»

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: