Μετά τα μεσάνυχτα στο Special Report: Το «ψηφιακό κράτος» και τα «Ολυμπιακά όνειρα» (trailers)

Δείτε απόψε, Κυριακή 23 Μαΐου, στις 00:45 μετά τα μεσάνυχτα, στην εκπομπή «Special Report» του ΑΝΤ1:

«Πίσω από το ψηφιακό κράτος»
Η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη απομακρυσμένης επικοινωνίας του πολίτη με το κράτος, αφού οι περιορισμοί κατέστησαν δύσκολη την εκτέλεση οποιασδήποτε συναλλαγής με το Δημόσιο. Αρκετούς μήνες πριν ο κορονοϊός κάνει την εμφάνισή του, μία ομάδα υπό τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, αναλάμβανε να ξεκινήσει το έργο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού του ελληνικού κράτους, που καταλάμβανε χαμηλές θέσεις στους σχετικούς διεθνείς δείκτες. Τι έχει καταφέρει, μέχρι σήμερα, η ομάδα αυτή και κατά πόσο δυσχέρανε η πανδημία το έργο της;
Ο Τάσος Τέλλογλου μιλά με τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη και την ηγετική ομάδα του υπουργείου του, για την πορεία της ψηφιακής μετάβασης της ελληνικής κυβέρνησης, τις επιτυχίες και τις αστοχίες, αλλά και τις προκλήσεις που ακόμη αντιμετωπίζουν.
Η κάμερα του «Special Report» ξεναγείται, μεταξύ άλλων, στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, εκεί όπου «χτυπά η καρδιά» του ελληνικού ψηφιακού κράτους, ενώ στο κέντρο ελέγχου της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας παρακολουθεί, ζωντανά, την εξέλιξη της επιχείρησης εμβολιασμού των πολιτών.
«Ολυμπιακά όνειρα»
Λίγο πριν η ελληνική ολυμπιακή ομάδα αναχωρήσει για την Ιαπωνία και την 32η Ολυμπιάδα, η κάμερα του «Special Report» συναντά δύο νέους Έλληνες πρωταθλητές που προκρίθηκαν στα αγωνίσματά τους και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Σημαδεύοντας το ψηλότερο σκαλοπάτι στο Τόκιο, από μια παραλία της Βάρκιζας και ένα κλειστό γυμναστήριο στον Ασπρόπυργο, η ιστιοπλόος Κατερίνα Δίβαρη και ο παλαιστής Γιώργος Πιλίδης, 21 ετών και οι δύο, μιλούν στον Αντώνη Φουρλή για τις δυσκολίες μιας ολυμπιακής προετοιμασίας στον καιρό της πανδημίας, για την αγάπη τους για τον αθλητισμό, και για το μεγαλύτερο στοίχημα της ζωής τους: το όνειρο για ένα ολυμπιακό μετάλλιο.

«Special Report»: Κυριακή 23 Μαΐου, στις 00:45 μετά τα μεσάνυχτα, στον ΑΝΤ1.
Συντελεστές:
Τάσος Τέλλογλου
Αντώνης Φουρλής
Μαρία Σαράφογλου
Αρχισυνταξία: Ιωάννα Λουλούδη
Δημοσιογραφική Ομάδα: Λάζαρος Μπέλτσιος, Λίνα Καπετάνιου, Ρωμανός Γκότζος, Γιάννης Τσακαρισιάνος, Μάνος Φραγκιουδάκης

Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Φραγκιά
Σκηνοθεσία: Κωστής Παπαδάκης
Παραγωγή: VICE Greece

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: