Μεσσηνία: Μαθητές ξέθαψαν γυναίκα σε νεκροταφείο και την έβαλαν καθιστή απέναντι στην είσοδο

Σοκαριστικό συμβάν βεβήλωσης κοιμητηρίου σημειώθηκε στην κοινότητα Πλατύ στη Μεσσηνία, όπου μαθητές ξέθαψαν μία γυναίκα και την τοποθέτησαν καθιστή να κοιτά την είσοδο.

Το μακάβριο θέαμα αντίκρισαν οι κάτοικοι της περιοχής στις 16 Δεκεμβρίου 2019 και λίγο αργότερα η υπόθεση εξιχνιάστηκε. Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 21χρονου, ενός 16χρονου και δύο 12χρονων, οι οποίοι προκάλεσαν φθορές σε 6 τάφους του νεκροταφείου και έβγαλαν από τάφο την σορό μιας νεκρής σε προχωρημένη σήψη.

Ο πρόεδρος της κοινότητας, Σπύρος Μαρούλης,  δήλωσε σχετικά στο newsit.gr πως για το φρικιαστικό περιστατικό είχε ενημερωθεί με επιστολή μέχρι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

“Εμένα αυτό που με ενδιέφερε σε πρώτη φάση ήταν να εξιχνιαστεί η ιστορία που πραγματικά μας προκάλεσε μεγάλο σοκ. Ξέρεις τι είναι να πηγαίνεις στο κοιμητήριο και να βλέπεις όλα αυτά τα χάλια;

Πραγματικά απορώ που βρήκαν το κουράγιο και το θάρρος να κάνουν όλα αυτά και ειδικά να βγάλουν τη νεκρή από τον τάφο της. Δύσκολα θα ξεχάσουμε όσοι ζήσαμε τι σκηνές αυτές”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Την ημέρα Δευτέρα 16/12/2019 και περί ώρα 2-3 μ.μ. άγνωστοι εισήλθαν στο κοιμητήριο του χωριού της κοινότητας, αρχικά καταστρέφοντας μνήματα του κοιμητηρίου, βγάζοντας και πετώντας οστά νεκρών σε μεγάλη απόσταση εντός του κοιμητηρίου.

Η φρικαλεότητά τους δεν έμεινε μόνο εκεί. Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι και θα θέλαμε την άμεση παρέμβασή σας είναι η απάνθρωπη πράξη, όπου ξέθαψαν γυναίκα από οικογενειακό τάφο.

Το σώμα της γυναίκας όπου ήταν σε προχωρημένο στάδιο σήψης, το μετέφεραν και το τοποθέτησαν σε εδραία θέση, έτσι ώστε να κοιτά την είσοδο του νεκροταφείου.

Αντιλαμβάνεστε το θέαμα που αντίκρισαν οι πρώτοι συγγενείς και φίλοι των νεκρών που έχουν ταφεί στο κοιμητήριο, ήταν κάτι το οποίο δεν το χώρα ο ανθρώπινος νους. Οι στιγμές που ακολούθησαν με την οικογένεια την νεκρής γυναίκας να κληθεί ουσιαστικά να κηδέψει για άλλη μια φορά το αγαπημένο της πρόσωπο που πρόσφατα είχε φύγει από τη ζωή, δεν μπορούν να περιγραφούν”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: