Μέρκελ: Πρόσφυγες πρόδωσαν τη χώρα που τους δέχτηκε

»Οι τρομοκράτες επιδιώκουν να πλήξουν την ετοιμότητά μας στην υποδοχή των προσφύγων και εναντιωνόμαστε αποφασιστικά σε αυτό» δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη τύπου μετά τις επιθέσεις σε Γερμανία και Γαλλία.

Η γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε σοκαριστικές τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών ωστόσο απορρίπτει τις εκκλήσεις για την αμφισβήτηση της πολιτικής υποδοχής προσφύγων. «Η Γερμανία τάσσεται κατά της κουλτούρας μίσους των τρομοκρατών» είπε η γερμανίδα καγκελάριος, προσθέτοντας ότι οι τρομοκράτες θέλουν να πλήξουν την ετοιμότητα της Γερμανίας να δέχεται πρόσφυγες.

«Δύο πρόσφυγες εξαπέλυσαν τρομοκρατικές επιθέσεις γεγονός που σημαίνει ότι πρόδωσαν τη χώρα που τους δέχτηκε αλλά και τους υπόλοιπους πρόσφυγες».
Η γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε πως «Με τις πράξεις αυτές, οι τρομοκράτες θέλουν να υποβαθμίσουν τη συνοχή μας. Να σπείρουν το μίσος και το φόβο μεταξύ των πολιτισμών και των θρησκειών».

Η Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι είναι απαραίτητο ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τις απειλές ριζοσπαστικών στοιχείων ενώ αναφερόμενη για το αν θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα είπε ότι θα αποφασίσει που χρειάζονται επιπλέον μέτρα, ωστόσο τόνισε ότι χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση πριν λάβει αποφάσεις για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν κατά των επιθέσεων.

«Οι τρομοκράτες επιδιώκουν να μας εκτρέψουν από ό,τι είναι σημαντικό για εμάς, να διαρρήξουν τη συνοχή μας και το αίσθημα της κοινότητας, να πλήξουν τον τρόπο ζωής μας, την ανοικτή μας στάση και την προθυμία μας να υποδεχθούμε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη», είπε η Αγγελα Μέρκελ.

«Βλέπουν μίσος και φόβο ανάμεσα στους πολιτισμούς, μίσος και φόβο ανάμεσα στις θρησκείες. Αντιτασσόμαστε αποφασιστικά σε αυτό», πρόσθεσε.

Πηγή iefimerida.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: