Μέρκελ: Η στήριξη προς την Ελλάδα είναι σαφής και δεδομένη

Στη συνάντηση που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου για το Σαχέλ στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει μια σταθερή, βιώσιμη και αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ονοματολογικό των Σκοπίων, με μια ονομασία για όλες τις χρήσεις.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η μεταξύ τους συζήτηση επικεντρώθηκε στα συμπεράσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, στο Βερολίνο, με την Άνγκελα Μέρκελ να φέρεται να συνεχίζει να τον ενθαρρύνει για την εξεύρεση μιας λύσης.

Μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε πως η στήριξη προς την Ελλάδα είναι σαφής και δεδομένη, όταν ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της τετραμερούς συνάντησης με την κα. Μέρκελ, τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Ακόμη, συμφώνησαν πως η ευρωτουρκική συνεργασία στο μεταναστευτικό είναι αποτελεσματική και πρέπει να διαφυλαχθεί και να εντατικοποιηθεί. Ανάμεσα στα σημεία της συμφωνίας είναι η παροχή γερμανικής και ευρωπαϊκής στήριξης σε υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα της διαχείρισης συνόρων, ενώ η Κομισιόν θα στηρίξει την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: