Μέρκελ: Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι βρισκόταν πριν από ένα χρόνο

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στη βελτίωση των προοπτικών της ευρωπαϊκής οικονομίας, διαμήνυσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι βρισκόταν πριν από ένα χρόνο.

Μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε ειδική μνεία στη θετική πορεία των κρατών — μελών της Ευρωζώνης, επικαλούμενη ως παράδειγμα και την Ελλάδα.

Η ίδια επανέλαβε την πρόταση για τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, στα πρότυπα του ΔΝΤ. «Θα αποτελέσει μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, ενισχύοντας περαιτέρω τη σταθερότητα της Ευρωζώνης», επισήμανε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος εστίασε και στην πρόταση για τη δημιουργία ενός κοινού υπουργείου Οικονομικών, με αντικείμενο εργασίας την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας.

Η κ. Μέρκελ, απαντώντας, επιπλέον, στο διεθνές κατηγορώ περί πολύ υψηλών γερμανικών πλεονασμάτων, η ίδια εμφανίστηκε καθησυχαστική, εκτιμώντας ότι «η κατάσταση δεν είναι τόσο δραματική, όσο περιγράφεται».

Καταλήγοντας, απέρριψε τα περί «χειραγώγησης» του Βερολίνου στη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, διευκρινίζοντας ότι η Γερμανία αποφεύγει κάθε «άδικη» εμπορική πρακτική.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: