Men's Style: Οι 5 πιο καλοντυμένοι άνδρες αθλητές

Αυτό είναι ξεκάθαρο και στις εμφανίσεις επώνυμων ανδρών. Με την άνοδο της hip hop, η οποία άμεσα συνδέεται με τη μόδα, πολλοί άνδρες έχουν αρχίσει να δίνουν βάση στα ρούχα που φοράνε και τι αυτά εκφράζουν.

Η λογική αυτή ξεκινάει από τα «μεγάλα ονόματα» της showbiz (και όχι μόνο) και συνεχίζεται και στους υπόλοιπους άνδρες αυτού του κόσμου.

Άνδρες όπως ο Kanye West, o A$AP Rocky, ο David Beckham ακόμα και ο Brad Pitt συνέβαλαν στο να «επιτραπεί» και πάλι από τους άνδρες να προσέχουν τις εμφανίσεις τους, με αποτέλεσμα να έχουν τέτοια επίδραση στην κοινωνία, ώστε να δημιουργούν τάσεις που επηρεάζουν την ανδρική και γυναικεία μόδα.

Αυτό εξαπλώνεται με τον καιρό και βλέπουμε επώνυμους άνδρες από όλους τους χώρους να δίνουν τεράστια βάση στο στιλ τους. Σημαντική επιρροή έχει και ο χώρος του αθλητισμού. Άνδρες αθλητές, εντός και εντός γηπέδου, κάνουν stylish εμφανίσεις που μόνο απαρατήρητες δεν περνούν.

Οι άνδρες αυτοί μάλιστα, κερδίζουν έξτρα πόντους φήμης και συμπάθειας, λόγω των εμφανίσεων τους, χτίζοντας ένα όνομα ακόμη πιο ισχυρό. Αυτό έχει ακόμη μεγαλύτερο όφελος για εκείνους, αφού, μέσα από το στιλ τους, καταφέρνουν να κλείνουν συμφωνίες εκατομμυρίων με brands αθλητικών ειδών, γνωστούς οίκου μόδας κ.ο.κ.

Όποιος κι αν είναι ο σκοπός τους, το καλό είναι ότι η ανδρική μόδα εξελίσσεται διαρκώς, κάνοντας όχι μόνο τις γυναίκες να θέλουν να περιποιούνται τις εμφανίσεις τους, αλλά και τους άνδρες. Εμείς πάντως, εμπνεόμαστε από το στιλ αυτών των ανδρών, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις έχει μια unisex ιδιότητα.

LeBron James (μπασκετμπολίστας)

 

Μια επίσημη ενδυμασία του King James aka LeBron James, μπασκετμπολίστα των τότε “Cavaliers” έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες, στους ημιτελικούς του NBA. Αυτό ήταν αποτέλεσμα του Dwyane Wade και του σχεδιαστή Thom Browne οι οποίοι δημιούργησαν “matching suits” για τους παίκτες της εν λόγω ομάδας για να φορέσουν κατά την διάρκεια του αγώνα, με σκοπό να εκφράσουν το ενοποιημένο και ομαδικό πνεύμα τους. Ήταν όμως ο LeBron που με το μοναδικό έμφυτο στιλ του, ανάδειξε αυτή την ενδυμασία και το κάνει με ό,τι φοράει. Από τους πιο γνωστούς πλέον, καλοντυμένους άνδρες γενικότερα, ο James τρέφει μεγάλη αγάπη για τη μόδα. Το στιλ του; casual, όταν πρόκειται για τις καθημερινές του εμφανίσεις, οι οποίες πάντα έχουν μια «έκπληξη», είτε αυτό εκφράζει μέσα από το mix & match διαφορετικών prints είτε όταν αποφασίζει ότι θα φορέσει ένα κοστούμι με βερμούδα (και όχι μακρύ παντελόνι).

Το tip που κρατάμε από το στιλ του: Μη φοβάσαι να προσφέρεις κάτι το αναπάντεχο στις εμφανίσεις σου, μέσα από τη χρήση ενός αξεσουάρ ή μιας bold απόχρωσης. 

Hector Bellerin (ποδοσφαιριστής)

 

Ο παίχτης της Arsenal F.C. έχει τραβήξει αρκετά το ενδιαφέρον των ανθρώπων της μόδας με το στιλ του. Η British Vogue μάλιστα, πρόσφατα τον «έστεψε» ως τον πιο κομψό ποδοσφαιριστή, αφιερώνοντας ένα ολόκληρο άρθρο στον ίδιο και το στιλ του. Ο 23χρονος αθλητής τράβηξε την προσοχή μας όταν μια φωτογραφία του τον Δεκέμβριο του 2018 έγινε viral γιατί φορούσε ένα ζευγάρι μικροσκοπικά γυαλιά ηλίου, ενώ παρακολουθούσε αγώνα ποδοσφαίρου. Με τα looks του να περιλαμβάνουν brands όπως Gucci, Burberry και Louis Vuitton, μεταξύ άλλων, ο Ισπανός ποδοσφαιριστής αγαπάει τη μόδα. «Προπονούμαι σκληρά, παίζω καλά και φοράω ρούχα που είναι η τελευταία λέξη της μόδας», δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του στην βρετανική Vogue.

Το tip που κρατάμε από το στιλ του: Μην αψηφάς τις εκάστοτε τάσεις της μόδας. Βρες αυτή που σου αρέσει περισσότερο και που πιστεύεις ότι ταιριάζει στο στιλ σου και υιοθέτησέ την, μέσα από τη χρήση αξεσουάρ ή statement ρούχων.

Lewis Hemilton (πρωταθλητής της Formula 1)

 

Ο πρωταθλητής οδηγός της Formula 1 γρήγορα κέρδισε το ενδιαφέρον μας, μέσα από τα πολύχρωμα jackets και την ικανότητά του να φοράει κλασικά κομμάτια της ανδρικής γκαρνταρόμπας, προσφέροντάς τους μια σύγχρονη ματιά. Ο Lewis βρέθηκε αμέσως στις λίστες των πιο καλοντυμένων ανδρών, κάνοντας brands σαν το Tommy Hilfiger να τον προσέξουν και να θέλουν να συνεργαστούν μαζί του.

Το tip που κρατάμε από το στιλ του: Πες «ναι» στο χρώμα και δώσε ένα ενδιαφέρον twist ακόμα και στα πιο κλασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου, συνδυάζοντάς τα με έντονες αποχρώσεις.

Conan McGregor (πυγμάχος)

 

Μπορεί να μη θεωρείται από τους περισσότερους ως ένας stylish άνδρας, αλλά σίγουρα οι εμφανίσεις του, συζητιούνται. Έχει ένα αρκετά εκκεντρικό στιλ, επιλέγοντας ρούχα που αγκαλιάζουν το καλογυμνασμένο του σώμα, αλλά και πιο statement κομμάτια, όπως γούνες ή jackets με πασίγνωστα λογότυπα. Ο μποξέρ μπορεί να θεωρηθεί ως ένας άνδρας με πιο «κλασικό» στιλ (φοράει πολλά κοστούμια) το οποίο όμως είναι αρκετά διασκεδαστικό να βλέπεις.

Το tip που κρατάμε από το στιλ του: Βρες τρόπους να αναδείξεις τον σωματότυπό σου, μέσα από τα σχέδια και τις σιλουέτες των ρούχων που επιλέγεις. Μη ξεχνάς να προσθέτεις ένα ρούχο/αξεσουάρ «έκπληξη» που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις από το πλήθος.

Russell Westbrook (μπασκετμπολίστας)

Αφού έλαβε τον τίτλο του MVP (Most Valuable Player) του 2017 από το NBΑ, ο Westbrook με την έπαρση που τον διακατέχει, αυτο-ονομάστηκε ως «Βασιλιάς της Μόδας». Παρόλη την αλαζονεία του, ο γνωστός μπασκετμπολίστας είναι όντως από τους πιο καλοντυμένους αθλητές. Εμπνεόμενος από τη streetwear μόδα και τη γειτονιά του Λος Άντζελες, ο αθλητής μπορεί να φορέσει με επιτυχία πολλά διαφορετικά prints και χρώματα μαζί, αλλά να δείχνει και σούπερ κομψός φορώντας ένα «απλό» κοστούμι. Τον εκτιμήσαμε ιδιαιτέρως, όταν λάνσαρε το δικό του label με το όνομα Honor The Gift, που περιλαμβάνει μια unisex συλλογή με streetwear εμπνευσμένα ρούχα.

Το tip που κρατάμε από το στιλ του: Η μόδα είναι fun. Τόλμησε με τις εμφανίσεις σου και αναπάντεχους συνδυασμούς και μη φοβάσαι να «δανειστείς» και ρούχα από ανδρικές συλλογές (βλ. t-shirts, μπουφάν κτλ.).

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Alex Gallardo

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: