Μενίδι: Είχε βραβευτεί από την ΠτΔ ο αστυνομικός της Δίας που τραυματίστηκε στη σημερινή καταδίωξη

Πρόκειται για τον αστυνομικό που επανέφερε στη ζωή πολίτη που είχε χάσει τις αισθήσεις του πέφτοντας στο πεζοδρόμιο

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που βραβεύθηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί τον περασμένο Μάρτιο, επανέφερε με τεχνητή αναπνοή, έναν πολίτη στη ζωή, είναι ο ένστολος που τραυματίστηκε στη σημερινή κινηματογραφική καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Μενίδι.

Ο νεαρός που παρασύρθηκε, από το Renault Clio στο οποίο επέβαιναν τρεις Ρομά, διακομίσθηκε στο 401, καθώς έχει τραυματιστεί στα πόδια.

Είχε προηγηθεί «κυνηγητό» στους δρόμους του Μενιδίου καθώς, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ έκαναν σήμα στο όχημα να σταματήσει για έλεγχο ωστόσο ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει. Από την καταδίωξη ο αστυνομικός τραυματίστηκε στα πόδια ενώ για να ακινητοποιήσει το όχημα πυροβόλησε τις ρόδες.

Επανέφερε στη ζωή τον πολίτη

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ τον περασμένο Μάρτιο βραβεύθηκε από την πρόεδρο της Δημοκρατίας για την καθοριστική συμβολή του στην σωτηρία ενός πολίτη που είχε χάσει τις αισθήσεις του, πέφτοντας στο πεζοδρόμιο.


Μάλιστα, την ώρα του επεισοδίου, ο ίδιος και οι συνάδελφοι του με τις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ περνούσαν τυχαία από το σημείο και ο αστυνομικός, παρείχε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο να τον παραλάβει.

Το περιστατικό έγινε γνωστό μέσα από τα social media.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: