Μενδώνη προς Τσίπρα: «Σάς προσκαλώ να επισκεφθείτε την Ακρόπολη και να σάς ξεναγήσω» – Τί απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η επιστολή — απάντηση της υπουργού Πολιτισμού στους ισχυρισμούς του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί τοποθέτησης πινακίδας με το όνομά της στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης

Με μια προσωπική πρόσκληση προς τον Αλέξη Τσίπρα στην οποία του προτείνει να επισκεφθούν μαζί την Ακρόπολη και να τον ξεναγήσει μάλιστα η ίδια απάντησε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη στην προχθεσινή ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook που την ήθελε να σχεδιάζει να τοποθετήσει πινακίδα με το όνομά της στον Ιερό Βράχο.

«Παρακολουθώ με προσοχή τις δηλώσεις σας σχετικά τα έργα και τις εργασίες αποκατάστασης που εκτελούνται στην Ακρόπολη και στα επ’ αυτού κείμενα μνημεία και αντιλαμβάνομαι πως έχετε έντονο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το χώρο» αναφέρει στην επιστολή της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και προσθέτει: «Επιτρέψτε μου, παρακαλώ, να σάς προσκαλέσω να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και να σάς ξεναγήσουμε μαζί με τον Ακαδημαϊκό καθηγητή κ. Μανώλη Κορρέ, όποτε το πρόγραμμά σας το επιτρέπει».


Η επιστολή που έστειλε η Λίνα Μενδώνη στον Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως δεν φαίνεται πρόθυμος να αποδεχτεί την πρόσκληση της Λίνας Μενδώνη η οποία, στην σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έχει την μορφή αντεπίθεσης, χαρακτηρίζεται ως μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις: «Αντί η κα Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που της κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου. Και κυρίως να απαντήσει στο ένα και απλό ερώτημα: Ισχύει ή όχι η Σύμβαση Δωρεάς που έφερε στη Βουλή με την υπογραφή τριών υπουργών, η οποία στο Άρθρο 9 με τίτλο «Αναφορά Δωρεάς» ορίζει ότι θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με την αναφορά: «Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)».

 Εάν ισχύει, είναι κοινή συκοφάντης και βέβηλη. Εάν δεν ισχύει, είναι προφανές πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, παραβιάζει τη σύμβαση που η ίδια υπέγραψε.

Ας αποφασίσει τι από τα δύο ισχύει και ας έρθει να απαντήσει ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ακρόπολη»

 

 

 

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: