Μελβούρνη: Φωτεινοί σηματοδότες με γυναικείες φιγούρες

Στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στο κέντρο της Μελβούρνης, τοποθετήθηκαν δέκα φωτεινοί σηματοδότες με γυναικείες φιγούρες, με πρωτοβουλία μη κυβερνητικής οργάνωσης και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Οι γυναικείες φιγούρες θα παραμείνουν στα φανάρια για μία δοκιμαστική περίοδο 12 μηνών, ενώ στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προώθηση της ισότητας των φύλων, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Η Επιτροπή της Μελβούρνης».

 

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω πρωτοβουλία έγινε δεκτή με ανάμικτες αντιδράσεις, καθώς άλλοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους, ενώ ορισμένοι, όπως ο δήμαρχος Μελβούρνης Ρόμπερτ Ντόιλ, διερωτήθηκαν αν η συγκεκριμένη δράση πετυχαίνει το στόχο της.

«Υποστηρίζω ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για την ισότητα των φύλων, αλλά πραγματικά;» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «αυτού του είδους οι δαπανηρές δοκιμές είναι πιο πιθανό να φέρουν χλευασμό παρά τη στήριξη αυτού του πολύ σημαντικού θέματος».

Από την πλευρά της, η ομάδα «Η Επιτροπή της Μελβούρνης» επιμένει ότι δεν δαπανήθηκαν χρήματα των φορολογουμένων για την πρωτοβουλία, την οποία στήριξε και η υπουργός Γυναικών της πολιτείας Βικτόρια, Φιόνα Ρίτσαρντσον.

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: