Μελομακάρονα !!!!

 
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΆΤΑ !!!!

Υλικά
1 φλιτζ. +1 κ.σ. ελαιόλαδο
3/4 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι τριμμένα καρύδια
1 κ.γ. μέλι
1/2 κ.γ. σόδα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
500γρ. αλεύρι φαρινα
1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι οτι έχετε

ΣΙΡΟΠΙ
1 φλιτζ του τσαγιου νερό
2 φλιτζ.(λίγο λιγότερο) ζάχαρη
1/4 φλιτζ. μέλι
μισό πορτοκάλι με την σάρκα
1 ξυλάκι κανέλα
2 γαρυφαλλάκια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το σιρόπι για να κρυώσει καλά.

Μπορούμε να το κάνουμε αποβραδίς.

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μέλι, σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Δεν ανακατεύουμε καθόλου.

Κατόπιν, χαμηλώνουμε στο μισό και αφήνουμε για 1-2 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά.!!
 Σ’ένα μπολ βάζουμε τα υλικά το τριμμένο καρύδι εκτός από το αλεύρι, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι.

Kατόπιν, ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στερεό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι.

Δεν το παρακάνουμε!

Δεν χρειάζεται ζύμωμα διότι θα βγαλει τα λάδια του.

Οπότε ανακατεύουμε ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά!

Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε οβάλ σχήμα των 30 γρ. περίπου.

Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά σε αντιστάσεις.
Μόλις βγουν από το φούρνο τα ρίχνουμε ζεστά στο κρύο σιρόπι για 50-60 δευτερόλεπτα περίπου.

Τα γυρνάμε και από τις δύο πλευρές.

Τα τελευταία μελομακάρονα συνήθως χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο γιατί το σιρόπι έχει πάρει θερμοκρασία από τα μελομακάρονα!

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σίτα να στραγγίξουν.
Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε δυο κουταλιές μέλι με λίγο σιρόπι, που περίσσεψε, και ανακατεύουμε.

Με αυτό το μείγμα περιχύνουμε τα μελομακάρονα αφού τα βάλουμε σε μία πιατέλα.

Στο τέλος, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο καρύδι.
Για την σοκολάτα λιώνουμε σε μπεν μαρι κ κάθε μια σοκολάτα 125 γρ ρίχνουμε κ μια κουταλιά της σούπας λάδι ελαφρύ. αυτή η δόση είναι 43 τεμάχια άλλα μικρά ,ζύμη στα χερια σας να παίρνετε σαν ένα μικρο καρύδι γιατί μετά  φουσκώνουν!!

 Επίσης έχω λιώσει δύο σοκολάτες .

Η μία είναι πραλίνα και η άλλη είναι υγείας.. μου αρέσει να μπερδεύω τις γεύσεις..!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: