Μεξικό: Δύο τραυματίες σε επίθεση ενόπλων εναντίον υποψηφίου δημάρχου – Δείτε βίντεο

Ο Γκιγιέρμο Βαλένσια Ρέγες, υποψήφιος δήμαρχος στη Μορέλια, την πρωτεύουσα της πολιτείας, βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο — Τα βίαια επεισόδια με πολιτικά κίνητρα έχουν ήδη αυξηθεί

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν το αυτοκίνητο υποψηφίου που διεξήγαγε προεκλογική εκστρατεία ενόψει των δημοτικών και βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου στο Μεξικό έγινε στόχος πυρών, ανακοίνωσε η εισαγγελία της πολιτείας Μιτσοακάν, η οποία διενεργεί έρευνα για την υπόθεση.

Ο Γκιγιέρμο Βαλένσια Ρέγες, υποψήφιος δήμαρχος στη Μορέλια, την πρωτεύουσα της πολιτείας, βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Ομάδα ενόπλων άνοιξε πυρ εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν ο υποψήφιος του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) και μέλη της ομάδας του το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με την εφημερίδα El Universal.

Ο υποψήφιος του PRI δεν χτυπήθηκε από τις σφαίρες, αλλά δύο μέλη της ομάδας του τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ουνιβερσάλ. Το κόμμα καταδίκασε την επίθεση και απαίτησε από την κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των υποψηφίων.

Την 6η Ιουνίου οι ψηφοφόροι στο Μεξικό θα κληθούν στις κάλπες για να αναδείξουν 500 μέλη του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, 1.063 κοινοβουλευτικούς σε πολιτειακό επίπεδο, 15 κυβερνήτες πολιτειών και 1.900 δημάρχους.

Τα βίαια επεισόδια με πολιτικά κίνητρα έχουν ήδη αυξηθεί. Τους προηγούμενους δύο μήνες, δολοφονήθηκαν 12 υποψήφιοι, τόνισε στα τέλη του Απριλίου η υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, η Ρόσα Ισέλα Ροδρίγκες, προσθέτοντας πως 234 πολιτικοί κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν απειλές.

Σύμφωνα με την υπουργό, τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν υποψήφιοι για αιρετά αξιώματα σε πολιτειακό και σε τοπικό επίπεδο. Συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος και πολιτικοί αντίπαλοι των θυμάτων θεωρείται πως βρίσκονται πίσω από την πλειονότητα των επιθέσεων αυτών.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: