Μεξικό: Δυο τουρίστριες σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών αντίπαλων συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών – Δείτε βίντεο

Πρόκειται για μια Γερμανίδα και μια Ινδή  — Απο τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην παραθαλάσσια πόλη Τουλούμ τραυματίστηκαν δύο Γερμανοί και μια Ολλανδέζα  — Ένας από τους δράστες συνελήφθη

Δύο τουρίστριες, μια Γερμανίδα και μια Ινδή, σκοτώθηκαν και δύο Γερμανοί και μια Ολλανδέζα τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών αντίπαλων συμμοριών σήμερα στο Μεξικό, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στην παραθαλάσσια πόλη Τουλούμ (νοτιοανατολικά) στις ακτές της Καραϊβικής στη χερσόνησο Γιουκατάν.

«Δύο αλλοδαποί σκοτώθηκαν και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν από ανταλλαγή πυρών μέσα σε ένα κατάστημα», ανέφερε στο Twitter η εισαγγελία της Πολιτείας Κουιντάνα Ρου, όπου βρίσκεται η Τουλούμ, ένα από τα τουριστικά θέρετρα του Μεξικού.

Στη συνέχεια, η εισαγγελία γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο τις εθνικότητες των θυμάτων.

Πρόκειται για «σύγκρουση» μεταξύ αντίπαλων συμμοριών που επιδίδονται σε εμπορία ναρκωτικών, πρόσθεσε η εισαγγελία.

Ένα από τα θύματα «πέθανε επί τόπου και το άλλο, στο νοσοκομείο».

Ένας από τους δράστες συνελήφθη, δήλωσε ο δήμαρχος της Τουλούμ, Μαρτσιάνο Ντζούλ.

Τα πέντε θύματα χτυπήθηκαν από αδέσποτες σφαίρες κατά την ανταλλαγή πυρών, και δεν έχουν καμία σχέση με τους εγκληματίες, πρόσθεσε ο δήμαρχος στο τηλεοπτικό δίκτυο Milenio.

Η πόλη βιώνει ένα κύμα βίας λόγω συγκρούσεων μεταξύ διακινητών ναρκωτικών, αναγνώρισε ο δήμαρχος.

Η 15η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, και μία από τις πρώτες δέκα χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, το Μεξικό είναι επίσης μια χώρα με πολύ υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας.

Το 2020, παρά την πανδημία, καταγράφηκαν επίσημα περισσότερες από 36.000 ανθρωποκτονίες, οι περισσότερες από τις οποίες συνδέονταν με ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: