Μειώσεις στα Τέλη Κυκλοφορίας για πάνω από 400.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Ειδήσεις”, περισσότεροι από 400.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα πληρώσουν χαμηλότερα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2018.

Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε πως θα μειώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας στους πολύτεκνους, ενώ αλλαγές εξετάζει και για τους ΑμεΑ ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Ακόμα, εξετάζεται και η πρόταση να μειωθούν αντίστοιχα στους μακροχρόνια ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους με πενιχρά ετήσια έσοδα, χωρίς, ωστόσο, να θεωρούν σίγουρη την έγκριση των θεσμών.

Όσον αφορά στους πολύτεκνους, τα ποσά των Τελών Κυκλοφορίας των οχημάτων τους θα μειωθούν σε ποσοστό από 10% έως και 30% ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος που διαθέτουν αλλά και κάποια εισοδηματικά κριτήρια που ενδεχομένως να εισαχθούν ώστε οι μειώσεις να είναι δίκαιες.

Σχετικά με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, το ύψος των Τελών Κυκλοφορίας 2018 που θα καλεστούν να πληρώσουν προς τα τέλη Νοεμβρίου θα εξαρτηθεί από την πορεία των εσόδων αλλά και από τους στόχους που θα θέτει ο Προϋπολογισμός για το 2019.

oikonomia

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: