Μειωμένο σχολικό ωράριο κάθε Παρασκευή στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης ζητά η Τουρκία

Προκειμένου να «διευκολύνονται» εκπαιδευτικοί και μαθητές των μειονοτικών σχολείων στην καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής

Μειωμένο σχολικό ωράριο, προκειμένου να «διευκολύνονται» εκπαιδευτικοί και μαθητές των μειονοτικών σχολείων της Θράκης στην καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής, ζητάει με ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση, που μιλάει προκλητικά για «τουρκική» μειονότητα στην Θράκη, γίνεται λόγος για απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Θράκης, που «θέτει περιορισμούς στην εκπλήρωση των θρησκευτικών υποχρεώσεων μαθητών και εκπαιδευτικών», ζητώντας ουσιαστικά από το υπουργείο Παιδείας κατά μισή ώρα νωρίτερη λήξη των μαθημάτων κάθε Παρασκευή.

«Καλούμε τις ελληνικές αρχές να ανατρέψουν την απόφαση που περιορίζει την εκπλήρωση των θρησκευτικών υποχρεώσεων μαθητών και εκπαιδευτικών στα δημοτικά σχολεία της «τουρκικής» μειονότητας στη Δυτική Θράκη», αναφέρει ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter.


Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν την ανακοίνωση, με χαρακτηριστικούς τίτλους όπως: «Η Τουρκία αντιδρά στην απόφαση της Ελλάδας να περιορίσει τα θρησκευτικά καθήκοντα στα μειονοτικά σχολεία της Δυτικής Θράκης».

Πρόσφατα και ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ, με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ζήτησε την άμεση διευθέτηση του θέματος.

Ο ίδιος, κατέθεσε και σχετικό αίτημα του Συλλόγου Δασκάλων Αποφοίτων Ε.Π.Α.Θ. Ροδόπης — Έβρου για την κατά μισή ώρα νωρίτερη λήξη των μαθημάτων της Παρασκευής, ώστε οι Μουσουλμάνοι εκπαιδευτικοί και μαθητές να μπορούν να τελούν ανεμπόδιστα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: