Μέγκαν Μαρκλ: Ο λόγος που πρέπει να υποκλίνεται μπροστά στην Κέιτ Μίντλετον

Το βασιλικό πρωτόκολλο δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και σίγουρα είναι κάτι καινούριο, που δεν διδάχθηκε στα πλατό της τηλεοπτικής σειράς Suits όπου πρωταγωνιστούσε η Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ. Αυτό, άλλωστε, το γνωρίζει καλά η βασίλισσα Ελισάβετ και αυτός ήταν ο λόγος που ανέθεσε στην έμπιστη βοηθό της Σαμάνθα Κοέν να προετοιμάσει επί έξι μήνες την σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι, ώστε να γίνει ένα «αποτελεσματικό» μέλος της βασιλικής οικογένειας, όπως τονίζει ο βρετανικός Τύπος.

Μετά τον παραμυθένιο γάμο της Μέγκαν Μαρκλ με τον πρίγκιπα Χάρι στις 19 Μαΐου η βασίλισσα Ελισάβετ απένειμε τον τίτλο του «δούκα και της δούκισσα του Σάσεξ» στο λαμπερό ζευγάρι, όπως είχε κάνει και στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον το 2011, όταν το ζευγάρι έλαβε τον τίτλο «δούκας και δούκισσα του Κέιμπριτζ».

Όμως, η 36χρονη Μέγκαν Μαρκλ, αν και επίσημα πλέον μέλος της βασιλικής οικογένειας της Γηραιάς Αλβιόνας, θα πρέπει σύμφωνα με το πρωτόκολλο, να υποκλίνεται όταν εμφανίζεται μπροστά στην συνομήλικη συνυφάδα της, Κέιτ Μίντλετον, παρότι και οι δύο γυναίκες είναι δούκισσες που έχουν παντρευτεί πρίγκιπες.

Πριν τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι η Μέγκαν Μαρκλ όφειλε να υποκλίνεται μπροστά σε όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, τώρα όμως σύμφωνα πάντα με το πρωτόκολλο θα πρέπει να υποκλίνεται στους γαλαζοαίματους που είναι ανώτεροι από εκείνη. Έτσι, η Κέιτ Μίντλετον ως σύζυγος του δεύτερου στην διαδοχή του θρόνου και μελλοντικού βασιλιά της χώρας θεωρείται ιεραρχικά ανώτερη από την Μέγκαν Μαρκλ.

Η δούκισσα του Σάσεξ είναι σύζυγος του έκτου στην διαδοχή του θρόνου και δεν θα γίνει ποτέ «βασίλισσα», ή μάλλον, ορθότερα, «βασίλισσα σύντροφος» (Queen Consort), όπως είναι ο τίτλος της συζύγου ενός βασιλιά, η οποία απολαμβάνει κοινωνικά όσα απορρέουν από το στάτους του συζύγου της αλλά δεν μοιράζεται μαζί του την στρατιωτική και την πολιτική του δύναμη.

Τον τίτλο «βασίλισσα σύντροφος» θα λάβει και η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς όταν ο πρίγκιπα Κάρολος στεφθεί βασιλιάς. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης παντρεύτηκαν το 2005 και το αρχικό σχέδιο ήταν η Καμίλα να λάβει τον τίτλο «πριγκίπισσα σύντροφος» (Princess Consort), όταν ο Κάρολος διαδεχθεί στον θρόνο την βασίλισσα Ελισάβετ. Όμως, ειδικοί αναλυτές έχουν κατά καιρούς δηλώσει στον βρετανικό Τύπο πως ο Κάρολος αναμένεται να απονείμει στην σύζυγό του τον τίτλο της «βασίλισσας συντρόφου».

Πηγή: protothema.gr

(?)

SHOWBIZ

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: