Μεγαλώνει ο χώρος στάθμευσης των αεροσκαφών του αεροδρομίου Καλαμάτας

Μεγαλώνει ο χώρος στάθμευσης των αεροσκαφών του αεροδρομίου Καλαμάτας

Η Πολεμική αεροπορία παραχώρησε έκταση τριανταπέντε στρεμμάτων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για την αναβάθμιση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών στο διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».

Αυτό έγινε γνωστό κατά την συνάντηση του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Δημήτρη Κούκη και του υποδιοικητή Βασίλη Αλευρά, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Επικοινωνίας Ντίνα Νικολάκου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε με δηλώσεις του, σημαντική την απόφαση, για την και τη και καθοριστικής σημασίας για την προοπτική ανάπτυξης του αεροδρομίου της πόλης. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αγαστή συνεργασία με την ΥΠΑ και τη θετική εξέλιξη σε ένα θέμα, το οποίο η περιφερειακή αρχή το είχε εξαρχής θέσει σε πρώτη προτεραιότητα και αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των Μεσσηνίων, ιδίως των φορέων του τουρισμού.

«Εξαρχής χαρακτηρίσαμε το ως την ατμομηχανή της τουριστικής μας ανάπτυξης, με στόχο να το καταστήσουμε διεθνή αερολιμένα με σύγχρονες και ασφαλείς υπηρεσίες αντάξιες των σημαντικότερων ευρωπαϊκών αεροδρομίων», υπογράμμισε ο Πέτρος Τατούλης.

Τόνισε ότι «μετά το 1ο σημαντικό βήμα που έγινε σήμερα η Περιφέρεια θα συνεχίσει τις προσπάθειές της ακόμα πιο εντατικά για την αναβάθμιση των υποδομών και της λειτουργίας του αεροδρομίου, για το διάδρομο από/προσγείωσης, τον πύργο ελέγχου και τους χώρους εξυπηρέτησης επιβατών, ενώ ήδη υλοποιείται το σημαντικό του κόμβου του αεροδρομίου, το οποίο σε λίγους μήνες θα παραδοθεί σε χρήση στους πολίτες».

 

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: