Μεγάλη Βρετανία: Η Ρωσία επιτίθεται στο Ντονμπάς με πυραύλους 5,5 τόνων που έχουν σχεδιαστεί για την καταστροφή αεροπλανοφόρων

Οι απαρχαιωμένοι πύραυλοι της εποχής του Ψυχρού Πολέμου αποτελούν μεγαλύτερη απειλή για τους αμάχους

Την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις μάχονται στα εδάφη της ανατολικής Ουκρανίας το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται ότι οι δυνάμεις του Πούτιν έχοντας ξεμείνει από σύγχρονα όπλα αποφάσισαν να βασιστούν σε πυραύλους της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν «σοβαροί» κίνδυνοι για χιλιάδες αμάχους.

Μάλιστα στο βρετανικό υπουργείο Άμυνας έφτασαν νέες πληροφορίες σχετικά με τις «έντονες οδομαχίες» στην ανατολική Ουκρανία καθώς οι Ουκρανοί δίνουν μάχες προκειμένου να απωθήσουν τον ρωσικό στρατό. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας οι απαρχαιωμένοι πύραυλοι Kh-22 είναι επικίδυνοι και εξαιρετικά «ανακριβείς».

«Ως εκ τούτου μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές και παράπλευρες απώλειες», ανέφερε χαρακτηριστικά το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. Ακόμη στην ενημέρωσή του πρόσθεσε πως «η Ρωσία είναι πιθανό να χρησιμοποιεί αυτούς τους πυραύλους επειδή εξαντλείται το σύγχρονο πυραυλικό της οπλοστάσιο.

Από την πλευρά του το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε πως αυτοί οι πύραυλοι έχουν σχεδιαστεί για να  καταστρέψουν αεροπλανοφόρα χρησιμοποιώντας πυρηνική κεφαλή. Σημειώνεται πως η Ουκρανία πριν από το 2006 προχώρησε στον παροπλισμό 426 πυραύλων από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Καταλήγοντας το υπουργείο ανέφερε πως «πιθανότατα η Ρωσία καταφεύγει σε αυτά τα αναποτελεσματικά οπλικά συστήματα επειδή δεν διαθέτει σύγχρονους πυραύλους». Πάντως από την ουκρανική πλευρά δεν έχει επιβεβαιωθεί η χρήση των συγκεκριμένων πυραύλων από τη Ρωσία. 

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: