Μεγάλη Εβδομάδα στον Ant1 με επικές θρησκευτικές παράγωγες (trailers)

Αυτό το Πάσχα, ένα πρόγραμμα γεμάτο συναισθήματα, ιστορικές στιγμές και γεγονότα που άλλαξαν τα θρησκευτικά δεδομένα σε όλο τον κόσμο, εκπέμπει στον ΑΝΤ1 και παίζει μόνο για εσάς…

Τη Μεγάλη εβδομάδα, το prime time του ΑΝΤ1 φέρνει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες δύο μεγαλοπρεπείς θρησκευτικές παραγωγές της τηλεόρασης που έχουν γράψει ιστορία.
Συγκεκριμένα από τη Μ. Τρίτη έως και το Μ. Σάββατο στις 21.00 το διαχρονικό τηλεοπτικό αριστούργημα «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη σειρά στο είδος της από το τηλεοπτικό κοινό, έρχεται μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1.

Από τη Μ. Τρίτη έως και τη Μ. Παρασκευή, στις 23.00 ακολουθεί, το επικό blockbuster, «Η Βίβλος» (“The Bible”).

«Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ»:
Θρησκευτικό δράμα, αμερικάνικης παραγωγής 1977
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φράνκο Τζεφιρέλι
ΠΑΙΖΟΥΝ: Ρόμπερτ Πάουελ, Αν Μπάνκροφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Έρνεστ Μποργκνάιν, Κλαούντια Καρντινάλε, Τζέιμς Μέισον, Τζέιμς Φαρεντίνο, Λόρενς Ολίβιε, Άντονι Κουίν, Ρόντ Στάιγκερ, Ντόναλντ Πλέζανς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Πίτερ Ουστίνοβ, Μάικλ Γιόρκ, κ.ά.
Ο «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» είναι μια συμπαγής, ολοκληρωμένη σειρά, σκηνοθετημένη από τον κορυφαίο δημιουργό Φράvκo Τζεφιρέλι. Έχει αναγνωριστεί ως μια από τις σπουδαιότερες θρησκευτικές παραγωγές στην ιστορία της τηλεόρασης, και μεταξύ άλλων, έχει βραβευτεί με Emmy Award.
Οι αναφορές της έχουν βασιστεί κατά κύριο λόγο στα Ευαγγέλια, στα Ιερά Κείμενα της Καινής Διαθήκης και της Βίβλου, ενώ ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης πραγματοποίησε τα γυρίσματα σε αυθεντικούς χώρους, όπου περιγράφονται τα γεγονότα, αξιοποιώντας ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών.
Ανάμεσα στο ταλαντούχο cast βρίσκονται κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, όπως: ο Ρόμπερτ Πάουελ με το θεϊκό γαλανό βλέμμα στον ρόλο του Θεανθρώπου, ο Σερ Λόρενς Ολίβιε, η εκφραστική Ανν Μπάνκροφτ, ο Έρνεστ Μποργκνάιν, η Κλαούντια Καρντινάλε, ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, ο Στέισι Κιτς, ο Τζέιμς Μέισον, η πανέμορφη Ολίβια Χάσεϊ, ο Άντονι Κουίν, ο Μάικλ Γιόρκ.
Η ζωή και τα Πάθη του Ιησού ξεκινώντας από τη Γέννηση, μέχρι τη Σταύρωση και την Ανάσταση, αποδίδονται με ακρίβεια, ενώ την ίδια στιγμή οι εκπληκτικές ερμηνείες των καταξιωμένων ηθοποιών καθηλώνουν και συγκινούν.

«H ΒΙΒΛΟΣ» (“THE BIBLE”):
Θρησκευτική δραματική μίνι σειρά, αμερικάνικης παραγωγής του 2012
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ρόμα Ντουάνι , Μαρκ Μπερνέτ
ΠΑΙΖΟΥΝ: Ντιόγκο Μοργκάντο, Ντάργουιν Σόου, Πωλ Μπράιτγουελ, Ρόμα Ντουάνι, Άμπερ Ροζ Ρίβαμ, Άντριαν Σίλερ, Γκρεγκ Χικς, Λουίζ Ντέλαμερ, Μάθιου Γκράιβιελ κ.ά.
Πρόκειται για ένα 10ώρο επικό docudrama θρησκευτικού περιεχομένου, το οποίο προβλήθηκε τον Μάρτιο του 2013 στο History Channel και σημείωσε τεράστια επιτυχία. Η σειρά έχει χαρακτηριστεί ως ένα τηλεοπτικό “blockbuster”, αφού από το πρώτο επεισόδιο καθήλωσε στους δέκτες περισσότερους από 13 εκατομμύρια τηλεθεατές σε ΗΠΑ και Καναδά. Αριθμός ρεκόρ για κοινό καλωδιακής τηλεόρασης. Όταν δε, κυκλοφόρησε σε DVD από την πρώτη εβδομάδα βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων στην κατηγορία “miniseries” και αναδείχτηκε ως το πιο επιτυχημένο Blu-ray και HD Digital όλων των εποχών!
«H Βίβλος» βασίζεται στην αναθεωρημένη έκδοση της Βίβλου και καλύπτει με εμπεριστατωμένες περιγραφές τα σημαντικότερα γεγονότα που αναγράφονται στα Ιερά Κείμενα, όπως η Κιβωτός του Νώε, η Έξοδος, η ζωή του Ιησού από τη Γέννησή του, έως τη Σταύρωση και την Ανάσταση.
Από τη «Γένεση» μέχρι την «Αποκάλυψη», όλα τα γεγονότα παρουσιάζονται μέσα από μία λεπτομερή και άρτια αφήγηση. Οι πρώτες πέντε ώρες παρουσιάζουν ιστορίες από την Παλαιά Διαθήκη, ενώ οι υπόλοιπες πέντε από την Καινή.
Μέσα από μια διαφορετική σκηνοθετική ματιά, οι επιβλητικές σκηνές και οι σεκάνς, τα αριστουργηματικά εφέ με την υποστήριξη της πιο σύγχρονης τεχνολογίας, αλλά και οι κορυφαίες ερμηνείες των ταλαντούχων πρωταγωνιστών διεθνούς βεληνεκούς όπως η Ρόμα Ντουάνι, προκαλούν έντονα συναισθήματα και καθηλώνουν τον θεατή, από την αρχή έως το τέλος.
Σκοπός των συντελεστών ήταν να αποδώσουν και να παρουσιάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο με τη βοήθεια της τεχνολογίας όσο και με τις αφηγήσεις των Ιερών Κειμένων, την άρρηκτη σύνδεση μεταξύ της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης. Υπάρχει όμως κι ένας ακόμα λόγος, να «περάσουν» ένα σπουδαίο μήνυμα στον θεατή, πώς «ο Θεός αγαπάει τον καθένα από μας σαν να είναι το μόνο πρόσωπο σε όλο τον κόσμο που υπάρχει για να χαρίσει την αγάπη του»!

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: