Μεγαλείο ψυχής: Έδωσαν ζωή μετά το θάνατο του 22χρονου γιου τους σε τροχαίο στην Ιεράπετρα

Φορούσε ένα πολύ καλό κράνος που του προστάτεψε σε πολύ μεγάλο βαθμό το κεφάλι όχι όμως και τον αυχένα — Από τον άτυχο Δημήτρη ελήφθησαν ήπαρ, νεφροί και κερατοειδείς

Στις 7 το πρωί της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης οργάνων από τον 22χρονο Δημήτρη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην Ιεράπετρα.

Όταν ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι το παιδί τους ήταν εγκεφαλικά νεκρό, οι γονείς του πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του και να δώσουν ζωή μέσα από τον θάνατό του.

Από τον 22χρονο ελήφθησαν ήπαρ, νεφροί και κερατοειδείς, που μεταφέρθηκαν σε Ευαγγελισμό, Ιπποκράτειο και ΠΑΓΝΗ, σε μία διαδικασία που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής.

Το χρονικό του φρικτού τροχαίου

Συναγερμός σήμανε γύρω στις 10:00 το βράδυ της Πέμπτης, από τον εκκωφαντικό θόρυβο της σύγκρουσης της μοτοσυκλέτας, που ανέβαινε την ανηφορική περιφερειακή οδό Κύπρου.

Το τζιπ που συγκρούστηκε με τη μηχανή οδηγούσε κάτοικος της περιοχής, που κι εκείνος επέστρεφε στο σπίτι του εκείνη τη μοιραία στιγμή. Έχοντας ανάψει φλας, έστριβε αριστερά από την περιφερειακή οδό Κύπρου προς την οδό Μπαριτάκη με κατεύθυνση προς την περιοχή του Ι.Ν. Παναγίας Ελεούσας.

Να αναφέρουμε ότι ο οδηγός του τζιπ δεν τραυματίστηκε αλλά υπέστη ισχυρό σοκ, βλέποντας τον νεαρό τραυματία στην άσφαλτο.

Οι διερχόμενοι και οι περίοικοι που πρώτοι έφτασαν κοντά στον νεαρό τραυματία, άρχισαν αμέσως να καλούν το 166 και την Αστυνομία.

Ο νεαρός Δημήτρης εισήχθη μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, σε πολύ βαριά κατάσταση.

Ο 22χρονος μοτοσυκλετιστής, σύμφωνα με τους διασώστες, φορούσε ένα πολύ καλό κράνος τη στιγμή της σύγκρουσης και αυτό του προστάτεψε σε πολύ μεγάλο βαθμό το κεφάλι όχι όμως και τον αυχένα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο νεαρός χτύπησε πάρα πολύ σοβαρά.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Α.Τ. Ιεράπετρας, το οποίο διενεργεί προανάκριση, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, καθώς και επανδρωμένο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κλήθηκε γιατί είχαν πέσει λάδια από τη μηχανή στο κατηφορικό οδόστρωμα.

Διαβάστε επίσης: Τρομακτικό τροχαίο στην Κρήτη: Η στιγμή που 24χρονος μοτοσικλετιστής εκσφενδονίζεται στον αέρα (βίντεο)

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: