Μέγα ατόπημα Νίμιτς: Αποκάλεσε τους Σκοπιανούς «Μακεδόνες»

  • Την ώρα που Ελλάδα και Σκόπια προσπαθούν να βρουν λύση, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ δυναμιτίζει τις συζητήσεις
  • Αποκάλεσε «Μακεδόνα» έναν ομογενή της γειτονικής χώρας στις ΗΠΑ

Σε μεγάλο διπλωματικό «ατόπημα» προχώρησε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς, μεσούσης της διαπραγμάτευσης που ξεκίνησε εκ νέου, προ ολίγων ημερών, στη Νέα Υόρκη.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης διαβεβαίωσε τα Σκόπια ότι με την πρότασή του για το θέμα της ονομασίας διασφαλίζεται και ενισχύεται η «ταυτότητα και το έθνος», σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Citel των Σκοπίων. Ο αμερικανός διπλωμάτης επιβεβαίωσε μάλιστα τα πέντε ονόματα που ήρθαν προ ημερών στη δημοσιότητα αναφορικά με την πρόταση που έχει καταθέσει.

«Είχατε την ταυτότητα όταν ήσασταν τμήμα της Γιουγκοσλαβίας, του Βασιλείου της Σερβίας, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, συνεπώς η ταυτότητα του λαού είναι, κατά τη γνώμη μου, ασφαλής και πραγματικά πιστεύω ότι οι ιδέες που παρουσίασα δεν την βλάπτουν αλλά την ενισχύουν» σημείωσε ο κ. Νίμιτς.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Μάθιου Νίμιτς αποκάλεσε «Μακεδόνα» έναν ομογενή της γειτονικής χώρας στις ΗΠΑ.

«Δεν πρέπει να περιμένουμε άλλα 25 χρόνια» πρόσθεσε, θεωρώντας ότι οι συνθήκες είναι καλές, καθώς «η Αθήνα βγαίνει από μια οικονομική κρίση έχοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και προσπαθεί να παίξει ένα μεγαλύτερο ρόλο στην περιοχή, ενώ στα Σκόπια υπάρχει μια κυβέρνηση που δείχνει να είναι πιο αφοσιωμένη στην αναζήτηση λύσης».

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: