Meet the S-Class DIGITAL: «Πολυτέλεια & Ευεξία»

Η μοντέρνα πολυτέλεια αγγίζει πρωτόγνωρα επίπεδα στο εσωτερικό της νέας S-Class. Οι σχεδιαστές δημιούργησαν ένα περιβάλλον απόλαυσης και χαλάρωσης όπου επικρατεί η κομψότητα, η υψηλή ποιότητα και το φως. Το ταμπλό οργάνων με τη νέα του αρχιτεκτονική, τη μοντέρνα σχεδίαση των επιφανειών και την εργονομική διάταξη των ενδείξεων και των οργάνων αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό. Ιδιαίτερα η πτυχή της απόλαυσης όμως, είναι βαθιά μελετημένη: Με υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά άνεσης κατά την οδήγηση, χαμηλά επίπεδα θορύβου και μεγάλο εύρος προγραμμάτων ENERGIZING Comfort, η S-Class φροντίζει για την ευεξία των επιβατών της. Ταυτόχρονα, χάρη στο σύστημα καθαρισμού αέρα, το οποίο αποκτά τη νέα ονομασία ENERGIZING AIR CONTROL για να δώσει έμφαση στις νέες του δυνατότητες, διατηρείται η φυσική τους κατάσταση στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Η S-Class προσέφερε πάντα έναν χώρο για άνετα ταξίδια και ήρεμη εργασία. Με τη νέα γενιά, το εσωτερικό της έχει πλέον εξελιχθεί σε έναν «ενδιάμεσο χώρο», ένα καταφύγιο μεταξύ του σπιτιού και του χώρου εργασίας. Όλα σχεδόν τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την άνεση και στις δύο εκδόσεις της S-Class, δηλαδή με κοντό και μακρύ μεταξόνιο, έχουν βελτιωθεί τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω καθίσματα. Η αίσθηση ευρυχωρίας είναι αντίστοιχα γενναιόδωρη και σε αυτό συντελεί η επαναστατική εσωτερική σχεδίαση, η οποία έχει στοιχεία αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου και σχεδίασης θαλαμηγού. Πέρα από τις έως πέντε οθόνες, εντυπωσιακά χαρακτηριστικά αποτελούν επίσης τα μεγάλα διακοσμητικά στοιχεία στο ταμπλό οργάνων και στο πίσω μέρος (με τον First Class χώρο πίσω επιβατών). Ιδιαίτερα ελκυστική είναι η επένδυση ξύλου με ανοικτούς πόρους και κομψές πινελιές αλουμινίου.

Η τεχνολογία LED επιτρέπει τον διαδραστικό φωτισμό του εσωτερικού χώρου: Ο ενεργός ατμοσφαιρικός φωτισμός έχει πλέον ενσωματωθεί στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και έχει τη δυνατότητα να επισημαίνει οπτικά τις προειδοποιήσεις. Για παράδειγμα, το σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας Active Blind Spot Assist προειδοποιεί για επικείμενη σύγκρουση με μία κόκκινη φωτεινή κινούμενη εικόνα. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ανταπόκρισης κατά τον χειρισμό του συστήματος κλιματισμού ή του φωνητικού βοηθού «Hey Mercedes».

Επιπλέον, ο ενεργός ατμοσφαιρικός φωτισμός είναι ενσωματωμένος στο σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING. Πατώντας ένα κουμπί ή δίνοντας μια φωνητική εντολή, η ολιστική προσέγγιση «Fit & Healthy» προσφέρει απτή, βιωματική εμπειρία των σημαντικά προηγμένων συστημάτων άνεσης της S-Class με λειτουργίες που ομαδοποιούνται σε διαφορετικούς κόσμους εμπειριών. Ταυτόχρονα, το σύστημα δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό χώρο, για παράδειγμα αναζωογονητική σε περίπτωση κούρασης ή χαλαρωτική εάν το επίπεδο stress είναι υψηλό. Το ENERGIZING COACH προτείνει μάλιστα το κατάλληλο πρόγραμμα τονωτικής άσκησης ή ευεξίας με βάση τα δεδομένα του οχήματος ή της διαδρομής. Ο έξυπνος αλγόριθμος του συστήματος συνυπολογίζει επίσης πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα ύπνου και το επίπεδο άγχους εάν ο οδηγός διαθέτει κατάλληλο smartphone ή φοράει ρολόι fitness. Η Mercedes-Benz έχει αναπτύξει μία ειδική γκάμα ENERGIZING Comfort στην Κίνα για τους Κινέζους πελάτες της S-Class.

Οι βασικότερες καινοτομίες αναλυτικά

Ατμοσφαιρικός φωτισμός: Χρησιμοποιεί οπτική ίνα από διαφανές υλικό. Το φως των βασικών χρωμάτων, κόκκινο, πράσινο και μπλε, που παράγουν οι λυχνίες LED αντανακλάται στο όριο μεταξύ του οπτικά πυκνότερου και του οπτικά λιγότερο πυκνού υλικού. Εκτός από το στατικό φως, τα χρώματα εναλλάσσονται κατά μήκος ολόκληρης της οπτικής ίνας. Ο ενεργός ατμοσφαιρικός φωτισμός παράγεται από μία φωτεινή λωρίδα που περιλαμβάνει περίπου 250 LED, διατεταγμένα το ένα μετά το άλλο σε απόσταση 1,6 εκατοστών στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ως ένα πρόσθετο επίπεδο φωτισμού. Η οπτική ίνα είναι σχεδιασμένη να δημιουργεί μία συνεχή ροή φωτός. Τα δικτυωμένα LED ελέγχονται σε πραγματικό χρόνο μέσω ενός διαύλου δεδομένων CAN. Χάρη στη συχνότητα ενεργοποίησης των 25 Hz, το ανθρώπινο μάτι μπορεί να αντιλαμβάνεται τη δυναμική του φωτισμού.

Κινηματική καθισμάτων ENERGIZING: Η κινηματική καθισμάτων ENERGIZING αξιοποιεί την ηλεκτρική ρύθμιση καθισμάτων. Όταν ο οδηγός επιλέγει αυτό το πρόγραμμα, η κλίση της έδρας και της πλάτης του καθίσματος αναπροσαρμόζονται ανεπαίσθητα διαρκώς με βάση τις ρυθμίσεις καθισμάτων που είχαν αρχικά επιλέξει ο οδηγός και ο συνοδηγός (αρχική θέση «Home»). Η μεταβολές είναι ελάχιστες — λίγες μοίρες ή χιλιοστά. Το κάθισμα αρχικά μετακινείται στην «κλειστή» θέση (όπου η έδρα του καθίσματα έχει κλίση προς τα πίσω και η πλάτη προς τα εμπρός) κι έπειτα στην «ανοικτή» θέση με αντίθετες κλίσεις. Εάν είναι εγκατεστημένα καθίσματα πολλαπλού περιγράμματος, η κινηματική καθισμάτων ENERGIZING περιλαμβάνει επίσης λειτουργία οσφυϊκής στήριξης. Η κινηματική καθισμάτων ENERGIZING βελτιώνει την υγεία της σπονδυλικής στήλης, επειδή η φυσική σύσπαση και χαλάρωση των μυών, σπονδύλων και δίσκων μπορεί να εξασφαλίζει μυϊκή χαλάρωση και καλύτερη τροφοδοσία θρεπτικών στοιχείων στους σπονδύλους και τους δίσκους. Η κινηματική καθισμάτων ENERGIZING βασίζεται σε έναν αλγόριθμο -κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας- και προσφέρει τρία προγράμματα για κοντινές, μεσαίες και μακρινές διαδρομές, τα οποία διαφέρουν ως προς τον αριθμό των κύκλων ρύθμισης. Η επιλογή των προγραμμάτων διευκολύνεται οπτικά μέσω της κεντρικής οθόνης του MBUX (Mercedes-Benz User Experience).

Meet the S-Class DIGITAL: «Πολυτέλεια & Ευεξία» gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: